Hlavní obsah

Další auto klasické střední třídy v ohrožení, příští Opel Insignia má být crossoverem

Novinky, laz

Třetí generace Opelu Insignia nejspíš bude podstatně jiným autem, než jsme byli doposud zvyklí. Propad klasického segmentu D a neúnavný růst prodejů středních SUV znamená, že nástupce se chystá v šatech křížence, crossoveru.

Foto: Opel

Opel Insignia facelift

Článek

Bylo jasné, že na to automobilky budou reagovat. Vyrábět dnes klasický sedan, liftback či kombi střední třídy je se vzrůstající popularitou sportovně-užitkových vozů tvrdý chleba. Doplatil na to například Citroën C5, Honda Accord, Toyota Avensis a další.

Podle informací britského Auto Expressu ani Opel Insignia nezůstane klasickým vozem.

„Průmysl se nyní ptá, co přijde po SUV,” řekl šéf britské divize Vauxhall Stephen Norman. „My si myslíme, že to budou auta typu příští Insignie. Bude to největší proměna v rámci modelu, jakou jste od nás kdy viděli,” prozrazuje dále.

Opel zmodernizoval Insignii, francouzské motory nedostane

AutoMoto

Insignia nedávno prodělala facelift, který ji na trhu má udržet minimálně do roku 2022, kdy by mohl být představen zmiňovaný nástupce.

Kroky ke crossoveru lze již zčásti, ovšem nikoli zcela, přičíst novému vedení Opelu, které se o značku stará od fúze se skupinou PSA v roce 2017.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Opel Corsa kompletně odhalen

Oblíbený malý automobil Opel Corsa přichází v nové generaci. Nabídka nebude jen o elektrickém pohonu, který nám už Opel ukázal, ale i o klasických spalovacích...

Výběr článků

Načítám