Hlavní obsah

Dacia Logan rozšiřuje nabídku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Dacia se s nezájmem o své vozy skutečně nepotýká. Poté, co v automobilce v roce 1999 koupil většinový podíl Renault, zvedala se neustále výroba. Model Logan se stal velmi žádaným vozem i v České republice a po dvou letech přichází několik inovací - luxusnější výbava a nový motor.

Článek

Úspěch loganu vedl Renault k jeho modernizaci. Tak kupříkladu kritizované otevírání zavazadelníku bylo nahrazeno novým, které se ovládá jak zvenčí, tak z místa řidiče. Úpravy i interiéru se lehce dotkly přístrojové desky, čalounění a výbavy. Nyní je vůz  nabízen v základní výbavě i s ABS a na opačné straně ceníku nyní figuruje nové jméno. Za zatím nejvyšší výbavou Lauréate je nově nabízena výbava Prestige, která je velmi bohatá. Zvenčí je k rozpoznání díky novým nárazníkům kompletně lakovaným v barvě karoserie, stejně jako boční ochranné lišty. Uvnitř nabídne například volant potažený kůží, airbag spolujezdce a elektricky ovládaná všechna okna. Nová výbava je spojená pouze s novým motorem o objemu 1,6 l.

Ten je známý z dalších vozů značky Renault a jeho 77 kW a točivý moment 148 N.m při 3750 ot./min je pro Dacii Logan vrcholnou nabídkou. Vůz s ním zrychlí na stokilometrovou rychlost za 10,2 s a maximální rychlost je konstrukčně stanovena na 183 km/h. Kombinovaná spotřeba je 7,1 l na 100 km.

Cena nového výbavy s motorem 1.6 je 285 900 Kč, je tedy o 81 500 Kč dražší, než základní model. Stále nejdražší verzí je však logan s výbavou Lauréate a turbodieselovým motorem za 293 900 Kč. Zájemci o kombi, které má název MCV [celá zpráva], si budou muset počkat až do března příštího roku. Zatím se totiž prodává pouze v Rumunsku a výroba pomalu nabíhá.

Reklama

Související témata:

Související články

Dacia Logan už v 250 000 kusech

Rumunský výrobce automobilů Dacia se dostal zpátky do povědomí motoristů. Tentokrát však ne jen ve východním bloku, ale po celé Evropě i jinde na světě....

Výběr článků

Načítám