Hlavní obsah

Dacia Logan Cup: malé auto pro malé závody

Novinky,

Spekulovalo se už dlouho o tom, zda Renault nedá svojí Dacii Logan k dispozici jako závodní vůz. Pár let přešlo a neuvěřitelné se stalo skutečností. Je připraven vůz, který bude za malé peníze vířit šotolinu, gumovat zatáčky za cílovou rovinkou.

Článek

Dacia Logan Cup byla logickým vyústěním snah o zviditelnění této značky. Levný závodní automobil na trhu celkem chybí a jen nemnoho lidí si může dovolit třeba závodní okruhovou Fiestu.

Logan za cenu prý jen lehce převyšující 100 000 Kč (samozřejmě bez daní a dle aktuálního kurzu měny) už je jinou vodou na mlýn začínajícím jezdcům. Na tomhle voze by se mohli dobře naučit základy jízdy na okruhu i rallye.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Automobil má základ v klasickém sedanu. Ovšem vše, co nebylo potřeba, zmizelo a uvnitř najdeme jen jedinou sedačku (samozřejmě že závodní skořepinu) a ochranný rám. Volant je závodní stejně jako pedály.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Podvozek má tři různé verze - rallye asfalt, rallye terén a okruhy. Podle toho jsou nastaveny všechny komponenty podvozku, jako například závodní tlumiče Bilstein.

Bohužel zatím nepronikly žádné informace o motoru, který vychází z klasické šestnáctistovky. Takže se nechme překvapit, jak moc zvedli výkon ze 64 kW a zda bude i agregát naladěn na tři různé typy závodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám