Hlavní obsah

Cyklista názorně předvedl, proč je někteří řidiči nemají rádi

Drtivá většina cyklistů jsou ohleduplní lidé, kteří se snaží o poklidné soužití se všemi ostatními účastníky silničního provozu. Jenže občas se najde nějaký, který ve videu svou nepochopitelnou zarputilostí baví statisíce lidí. A tohle je typický případ.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stokrát, ba tisíckrát můžete potkat ukázněného cyklistu, ale najdou se i takoví, jejichž chování je mírně řečeno nepochopitelné. Jako cyklista z Nizozemska, jehož video bylo zveřejněno ve středu.

Problém nastal na úzké silnici, na které je protijedoucím obtížné se vyhnout. Kamioňák uhnul na stranu a zastavil, aby cyklista mohl bezpečně projet. Nechal mu odhadem tři čtvrtě metru pevné vozovky a vedle je ještě kus uježděné hlíny.

„Je tu dost místa, abyste projel, pane. Zastavil jsem, takže není žádné nebezpečí,“ slyšíme v prvních vteřinách videa. Cyklista ale zůstal také stát a vyžadoval, aby náklaďák uhnul ještě víc na trávu.

Cyklisté a chodci, reflexní prvky vám ve tmě můžou zachránit život

AutoMoto

Jenže nákladní auta jsou těžká a do trávy se mohou hluboko zabořit. Takže můžou zničit trávník a mít problém se dostat zpátky na pevný podklad. „Tenhle náklaďák váží patnáct tun a to je měkká zem,“ říká řidič dále.

Po chvíli přichází jeden z dalších řidičů aut, které neshoda s cyklistou zdržuje. Padnou slova o policii a video končí, bohužel bez informace o tom, jak to dopadlo – jestli skutečně musela přijet policie, nebo se řidičům podařilo zarputilého cyklistu přesvědčit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám