Hlavní obsah

Corvette má najeto 24 km a prodává se za třetinu. Má to ale háček

Tento Chevrolet Corvette Grand Sport si můžete koupit za méně než třetinu ceny nového auta, a to s proběhem pouhých 24 kilometrů. Má to ale háček - majitel naboural dřív, než si stačil vyřídit trvalé značky. Havárie byla dost vážná na to, aby pojišťovna vůz odepsala jako totálku.

Foto: Copart

Z tohoto úhlu vypadá tenhle Chevrolet Corvette Grand Sport naprosto v pořádku.

Článek

Chcete si koupit v podstatě nový Chevrolet Corvette Grand Sport za zlomek standardní ceny? Oranžový kousek na fotkách má najeto 24 kilometrů, je na prodej na americkém aukčním webu Copart a jeho aktuální cena je 20 700 dolarů (457 tisíc korun). Nový vůz v americkém autosalonu přitom začíná na 65 495 dolarech (1,45 miliónu korun).

Háček je v tom, že během těchto 24 kilometrů stihl majitel vůz nabourat tak moc, až ho pojišťovna odepsala jako totální škodu. Vůz je označený jako „salvage”, tedy vrak, a za oněch necelých 21 tisíc dolarů si oficiálně koupíte hromadu zánovních náhradních dílů.

Foto: Copart

Chevrolet Corvette Grand Sport, havarovaná v Jižní Dakotě

Nehoda se stala v první půlce května v Sioux Falls v Jižní Dakotě, konkrétně na nájezdu na dálnici I-29. Nebohá corvette ještě neměla ani trvalé registrační značky, jela na tzv. převozkách - dost možná tedy z autosalonu do garáže majitele.

Poškození nevypadá zas tak velké, na první pohled by člověk řekl, že je opravitelné, ale jak stojí i výše, pojišťovna je jiného názoru. Vozu vystřelily airbagy a je možné, že nevidíme veškeré poškození.

Foto: Copart

Chevrolet Corvette Grand Sport, havarovaná v Jižní Dakotě

Podobný případ Corvette Grand Sport, odepsané jako totální škoda, se objevil před několika měsíci. Její řidič najel na kámen a otloukl část podvozku. Ke své smůle poškodil hliníkový rám vozu takovým způsobem, že by se oprava nevyplatila.

Zhruba třícentimetrová trhlina v rámu však zvenčí nebyla vůbec vidět, vůz vypadal jako zánovní. Je tedy možné, že tenhle oranžový vůz má podobně závažné poškození kromě toho, které je vidět na fotkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám