Hlavní obsah

Confederate G2P51 Combat Fighter - motorka pro milionáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi nejsledovanější motonovinkou posledních dní nebyla žádná Honda, Yamaha nebo Harley. Byla představena motorka, kterou si koupí jen 61 lidí na celém světě. A ti budou muset být celkem bohatí. Jde o druhou generaci Confederate G2P51 Combat Fighter.

Foto: Confederate

Confederate G2P51 Combat Fighter

Článek

Jestli jste fanoušci uhlazených linií, aerodynamických kapotáží nebo terénních motorek, tohle raději ani nečtěte.

Confederate, americká firma produkující motocyklové unikáty, totiž představila svou vrcholnou mašinu P51 Combat Fighter, a to znamená opět výlet do světa strojařského purismu.

Foto: Confederate

Confederate G2P51 Combat Fighter

Druhá generace proti té první přidala či ubrala na mnoha místech. Především je třeba říct, že základem celého nového stroje je speciální hliníková slitina 6061-T6. Díky tomu se motorka dokázala dostat do hmotnosti 226 kg, což je na tak brutální stroj celkem solidní porce.

Kdo si to nemyslí, tak ten ještě neví, že motorem je dvouválec V-Twin o objemu 2163 ccm s výkonem 200 koní s chlazením vzduch/olej. K motoru je pak připojena pětistupňová závodní převodovka.

Z 61 kusů speciální série bude 30 v černé barvě a 31 v eloxovaném hliníku. Koupit si je může každý, kdo bude dostatečně rychlý a bude mít v přepočtu asi tři milióny korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám