Hlavní obsah

Člen nejvyššího vedení Škody Auto má koronavirus

Novinky, laz

Nemoc Covid-19 se nevyhnula ani členovi představenstva Škody Auto a prezidentovi Sdružení automobilového průmyslu Bohdanu Wojnarovi. Upozornil na to server Aktuálně s odkazem na zdroje uvnitř automobilky.

Foto: René Fluger, ČTK

Bohdan Wojnar

Článek

„Bohdan Wojnar, člen představenstva za oblast personalistiky, byl pozitivně testován na nový koronavirus Covid-19. Vykazuje příznaky, obecně je jeho zdravotní stav ale stabilizovaný. Všechny další osoby, s nimiž byl v přímém kontaktu, ihned nastoupily čtrnáctidenní preventivní domácí karanténu,” potvrdil Novinkám mluvčí automobilky Škoda Auto Tomáš Kotera.

Dále automobilka prozradila, že představenstvo zůstává práceschopné, byť jednání probíhají z domova prostřednictvím digitálních platforem.

Škoda zavře výrobu, starostové se obávají problémů se zahraničními dělníky

AutoMoto

Automobilka zastavila kvůli pandemii koronaviru ve středu 18. března večer výrobu ve všech třech svých českých závodech. Jedná se o závody v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí. Zatím uvádí, že zaměstnanci by se mohli vrátit v pondělí 6. dubna. Od 18. března do 29. března budou dostávat 70 procent platu, poté 75 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám