Hlavní obsah

Cirkus Top Gearu poprvé v Česku, Clarkson a spol. pobavili

Novinky, Martin Žemlička

Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May a tajemný Stig poprvé přijeli do Česka se svým živým představením. Hlavní protagonisté legendárního britského pořadu o automobilech vyprodali během tohoto víkendu pražskou O2 arénu hned třikrát.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vozítko, se kterým slavná trojice přijela na začátku pražské show. Stejné mají i ve studiu během vysílání televizního magazínu.

Článek

„Na závěr ještě něco k bezpečnosti,” zvolá Jeremy Clarkson do vyprodané pražské O2 arény. „Jezděte rychle,” poradí publiku, které jeho typický vtípek odmění smíchem a potleskem. Clarkson zvedá ruku, zamává a poděkuje za účast.

Úplně stejně jako v televizním Top Gearu, nejdražším, nejzábavnějším pořadu o automobilech, často napodobovaném, avšak nepřekonaném. Pravidelně jej sleduje 350 miliónů diváků, další milióny si jej stahují na internetu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jedna z prvních atrakcí - dvě hořící subaru

Jaký byl první český Top Gear Live? Docela krátký, pokud odečteme počáteční promítání nejlepších scének ze slavného pořadu za několik posledních let, trvala show lehce přes hodinu. Nebýt trojice moderátorů, šlo by o technicky dobře zvládnuté, avšak místy trochu nudné a předvídatelné představení.

Ostatně, na tak malém prostoru se motoristické představení s různorodým programem vymýšlí docela obtížně, pakliže nejde o monotematické exhibice třeba kaskadérů na motocyklech, kteří skáčou div ne ke střeše zdejší haly, a divákům při jejich odvážných kouscích tuhne krev v žilách.

Clarkson a spol. předvedli typický humor 

Zpátky k Top Gear Live. Fanoušci mohli vidět, byť většina z velké dálky, tři charismatické moderátory, kteří si jako obvykle tropili žerty sami ze sebe a jako obvykle se perfektně doplňovali. Poprvé v Česku jste mohli na vlastní oči vidět, jak při těle je Jeremy Clarkson, jak malý je Richard Hammond a jak pomalý je James May (byť při automobilových soutěžích v sobotním večerním vystoupení k nejpomalejším nepatřil). A tajemný Stig samozřejmě nemohl chybět...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tým britské stanice BBC se 27. června v Praze připravoval na sobotní a nedělní představení motoristické show Top Gear Live. Na snímku jsou (zleva) Richard Hammond, Jeremy Clarkson a James May.

Diváky se za hlasitých zvuků řízné hudby snažilo zaujmout i několik kaskadérských kousků - dvě subaru, jejichž zadní prostor během jízdy hořel, výborné bylo i přeskočení jedoucího Dodge Viper nebo exhibice na jízdním kole, při níž kaskadér na zadním kole skákal po jedoucí minidodávce.

Všechny tyto odvážné kousky ale nepředvádělo slavné trio se statusem rockých hvězd, které na pódiu nebylo po celou dobu.

Absurdní autíčka nechyběla

Nechyběly ani jízdy v absurdních autech (kufr na kolečkách, převracející se tříkolky), nechyběl ani oblíbený fotbal s automobily - tři vozy na každé straně. Mimochodem Česko, posílené Stigem, proti Anglii vyhrálo.

Typický humor, pro který Clarksona a spol. milují milióny fanoušků po celém světě nechyběl u žádného ze vstupů, překládaných do zakoupených sluchátek nebo mobilního telefonu.

„Máte nejlepšího brankáře na světě, ale na fotbalové mistrovství světa jste se neprobojovali. Anglie tam sice je, ale nevyhrála ani jeden zápas,” glosoval třeba Clarkson.

Stálo za to vidět motoristickou show (v Česku lístky stály 990 až 2790 korun), která se v malých obměnách představila na čtyřech kontinentech, a celkem ji vidělo 1,8 miliónu diváků? Už kvůli ostrovnímu humoru šlo o osvěžující zážitek, jakkoliv na moderátory koukáte z velké dálky a samotná „stopáž” mohla být o dvacet třicet minut delší.

Pro fanoušky je tak asi lepší sehnat si lístky přímo na živé vysílání televizního pořadu v Británii, kde si své oblíbené hvězdy užijí v těsnějším kontaktu a lépe než při instantní, třebaže po většinu času zábavné show pro desetitisíce diváků.

Celkové hodnocení: 70 %

Anketa

Jak se vám líbila show Top Gear Live? (hodnoťte pouze pokud jste byli na představení, známky jako ve škole)
1
73,2 %
2
5,7 %
3
5,5 %
4
1,8 %
5
13,8 %
Celkem hlasovalo 1401 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám