Hlavní obsah

Čínské SUV Qoros 5 má políčeno na Evropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že by další útok na evropské zákazníky čínskými automobilkami? Zatím ani jeden atak nevyšel. Ale pokud značka Qoros nabídne model 5 se slušnou cenou, výbavou a hlavně kvalitou, proč ne?

Foto: Qoros

Qoros 5

Článek

Jestli neznáte značku Qoros, pak je to nejspíš proto, že vznikla až v roce 2007. Založila ji jedna izraelská společnost ve spolupráci s čínskou značkou Chery, tedy jedním z největších producentů automobilů v Číně. Qoros postupně představuje nové modely, se kterými se zatím nikdo nesvezl, ale jsou příslibem blízké budoucnosti. Příkladem budiž Qoros 3, který se už prodává v Číně, ale ambice byly hlavně na to, aby se mohl prodávat v Evropě. Jenže s jedním modelem prostě vyhrát nemůžou.

Foto: Qoros

Qoros 5

Foto: Qoros

Qoros 5

A tak je tu nový model. Jmenuje se Qoros 5 a míří do segmentu dnes velmi oblíbeného – SUV. Auto dlouhé zhruba 4,6 m se představuje nyní na Expo v Miláně, ale ta skutečná výstavní premiéra i se všemi technickými údaji bude až na Auto Guangzhou 2015 v půlce listopadu. Takže vám o voze moc neřekneme.

Víme jediné, že na autě opět pracovali designéři z Evropy pod vedením Gerta Hildebranda, tedy bývalého šéfdesignéra Seatu nebo Mini. Auto pak bylo testováno i ve Španělsku. Takže jisté indicie na to, že by se auto mělo prodávat i v Evropě, tu jsou.

Foto: Qoros

Qoros 5

A jak by si takové auto vedlo v Evropě? Když srovnáme tohle auto třeba s představeným superluxusním Borgwardem (nová značka proti nové značce), tak bychom řekli, že Qoros vychází ze souboje se ctí.

Foto: Borgward

Borgward BX7

Anketa

Které auto se vám víc líbí?
Qoros 5
75,1 %
Borgward BX7
24,9 %
Celkem hlasovalo 996 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám