Hlavní obsah

Čínská automobilka vstupuje na evropský trh. Neuhádli byste kde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když firma začíná s něčím novým, bývá to tam, kde tuší úspěch. Čínská automobilka Lynk&Co však chce se svým prvním vozem pro evropský trh bodovat ve městě, které je známé tím, že tam nemají auta v lásce - v Amsterdamu. Ale má pro to dobrý důvod.

Foto: Lynk & Co 3x

Lynk & Co 01

Článek

„Amsterdam (...) má reputaci, že tam nemají rádi auta. Myslíme si, že když tam začneme, budeme mít možnost demonstrovat vhodnost a přívětivost našich aut v moderních situacích,” říká Alain Visser, generální ředitel automobilky Lynk.

Čínské auto s předním pohonem na Nordschelife rozdrtilo evropské soupeře, byl to ale nerovný boj

AutoMoto

Ostatní místa Evropy budou následovat až po Amsterdamu. Prvním autem, které se tam bude nabízet, bude SUV jednoduše označnené 01. Pod slupkou má stejné základy, jako Volvo XC40; automobilku Lynk vlastní čínský koncern Geely, pod který spadá i Volvo.

Čínská automobilka Lynk&Co jde do Evropy. Má neuvěřitelný plán

AutoMoto

Ceny mají být podobné vozům značky Volkswagen, ale nováček chce nabízet i pronájem auta, a to klidně i na jediný měsíc. Nemá mít ani konvenční dealerství, objednávky mají probíhat online a firma se má soustředit na přesně cílenou reklamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám