Hlavní obsah

Chrysler uvažuje o spolupráci s čínskou automobilkou

Americká automobilka Chrysler uzavřela s čínským rivalem Great Wall Motor dohodu, která firmám umožní prozkoumat možnosti spolupráce v různých oblastech, včetně technologií, součástek a distribuce. Chrysler se snaží expandovat v zahraničí, aby kompenzoval pokles poptávky na domácím trhu.

Článek

"Dohoda je součástí pokračující snahy Chrysleru o větší zapojení podniku do rozvoje čínského automobilového průmyslu," uvedla mluvčí Chrysleru Shawn Morganová. Firma Great Wall je známá především výrobou nákladních a sportovně-užitkových vozů. V poslední době však rozšiřuje své aktivity v oblasti osobních automobilů.

Poptávka po automobilech v Číně v posledních letech rychle roste. Země již předstihla Japonsko a stala se druhým největším trhem s automobily na světě po Spojených státech.

Silný růst poptávky v Číně přitahuje zahraniční automobilky, které v této zemi investují do výroby miliardy dolarů. Česká Škoda Auto začátkem loňského června uvedla na čínský trh automobily Octavia vyráběné v místním závodě společného podniku Shanghai Volkswagen Automotive Company.

Reklama

Související témata:

Související články

Představujeme čínské automobilky: Great Wall

Tahle značka není zas až tak neznámá. Už dvakrát se pokoušela proniknout na evropský trh. Poprvé se stáhla po neúspěšném crash testu konkurenčního vozu...

Výběr článků

Načítám