Hlavní obsah

Chevrolet globalizuje: Blazer v USA i v Číně

Novinky, fra

Americkým majitelům nového Chevroletu Blazer by se asi moc nelíbilo, že zatímco oni si kupují drahý vůz v USA, Chevrolet tentýž vůz prodává v Číně za menší peníze. A tak to udělala značka šalamounsky. Blazer představila v Číně jako koncept s jiným jménem.

Foto: Chevrolet (2x)

Chevrolet FNR CarryAll

Článek

Chevrolet Blazer je v USA úplná novinka. Na čínském autosalonu Guangzhou International Automobile Exhibition se ale na stánku Chevroletu ukazuje prakticky stejné auto, ale s jiným jménem – FNR CarryAll Concept.

Jenže znáte to o kachnách - jako kachny chodí, kvákají… prostě jsou to kachny. A FNR ze sebe může dělat, co chce, ale všichni jasně vidí, že jde jen o upravený model Blazer.

Foto: Chevrolet

Porovnejte - tohle je Chevrolet Blazer

V Číně se tak patrně rozjede výroba stejného vozu, ale s jiným názvem, aby zákazníci v USA nereptali. Koncept na autosalonu s pětimetrovou délkou samozřejmě nese jakési znaky konceptu, jako je karbonová střecha a kapota, velké karbon-keramické kotouče za koly apod. Ale zbytek je naprosto jasný blazer.

Chevrolet ví, že právě velké SUV je v Číně nejžádanější zboží. A proto je velké auto s desetipalcovým informačním displejem, dramatickou vizáží a logem Chevroletu pro Čínu to pravé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám