Hlavní obsah

Chcete starý design s moderními vnitřnostmi? Japonská Mitsuoka opět perlí

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mitsuoka je známá starým designem, který aplikuje na moderní auta. Novinka jménem Buddy je ale o desítky let jinde, než co z jejích dílen běžně vídáme. Základem se tentokrát stala Toyota RAV4.

Foto: Profimedia.cz

Mitsuoka Viewt (Ilustrační foto)

Článek

Japonská automobilka Mitsuoka je známá svými kreacemi, které z moderního vozu udělají věc snažící se napodobit design aut dob dávno minulých. Většinou to jsou 30. nebo 40. léta minulého století, ovšem tentokrát se podívá do „osmdesátek” - s novým modelem Buddy, tedy „Kamarád”.

Prozatím není na světě kompletně, oficiální odhalení je plánováno na konec tohoto měsíce, ale design už není díky zveřejněné videoupoutávce tajemstvím.

V bocích auta neomylně poznáváme Toyotu RAV4, která se ovšem zepředu snaží vypadat jako starý americký truck. Nejvíc připomíná Chevrolet K5 Blazer z roku 1981 nebo Plymouth Voyager první generace.

Foto: Chrysler

Plymouth Voyager z 80. let minulého století

Podle dostupných informací se pod kapotou oproti japonské verzi RAV4 nic nemění. O pohon se tedy stará buď atmosférický dvoulitrový čtyřválec o 171 koních, nebo hybridní pohonné ústrojí s 2,5l čtyřválcem o celkovém výkonu 218 koní v případě pohonu předních kol a 222 koní v případě „elektro-čtyřkolky” E-Four.

První jízda s Toyotou RAV4: Pohodlná, prostorná a schopná elektro-čtyřkolka

AutoMoto

Jaký bude o novinku zájem, samozřejmě těžko odhadovat. Automobilku Mitsuoka pravděpodobně dokážou historizující auta uživit, ovšem Buddy je přece jen jakýsi odklon od tradic značky a na loajální zákazníky může být jeho design příliš moderní.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Toyota RAV4, na níž je Mitsuoka Buddy založeno, se prodává i u nás.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám