Hlavní obsah

Českem krouží expedice s auty do tří tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset aut s pořizovací cenou maximálně do 3000 korun se v sobotu poledne vydalo od muzea Svět Škodovek u Čerčan na Benešovsku na cestu kolem hranic celé České republiky. Během týdne je čeká cesta dlouhá 2250 kilometrů, informovali pořadatelé akce Janis Chadzopulos a Libor Kalina.

Foto: ČTK

Expedice Scrab 2022

Článek

Devátého ročníku recesistické akce se účastní 17 lidí, kteří jedou v deseti autech.

„V dobrém stavu není auto ani jedno, a to kvůli té pořizovací ceně do 3000 korun. Ale zároveň nejsou ve špatném stavu, aby nemohla jet po silnici,” uvedl Chadzopulos.

Mezi nejlevnější auta patří žlutá felicia, která stála 1000 korun. Účastníky čeká během akce namátkové testování na koronavirus.

Nadšenci s automobily do tří tisíc korun jedou kolem republiky

AutoMoto

„Dneska si uděláme test všichni. Když se někdo nebude cítit, tak ho budeme testovat,” uvedl v sobotu Chadzopulos.

Na cestovatele čeká také doprovodný program, mezi který patří například návštěvy muzeí s tematikou auto-moto. „Navštívíme muzeum v Nové Bystřici, dneska nás čeká pán, který opravuje veterány,” řekl Kalina.

Na opravy svých aut mají jednotlivé posádky maximálně 1000 korun. Pokud by oprava tuto částku měla přesáhnout, posádka končí. Členové posádky si pak mohou v případě zájmu přesednout do jiného auta a cestu dokončit s ostatními účastníky.

Nadšenec z Ústecka prodloužil Embéčko. Stovek tisíc za limuzínu nelituje

AutoMoto

Cestu autům komplikují ledem pokryté nebo zasněžené silnice, ale i poruchy. Účastníky čekají noclehy jak pod střechou, tak v autech.

V loňském roce Expedition Scrab odstartovala kvůli pandemii koronaviru v polovině května, start se posunul z původně plánovaného února. Expedition Scrab tehdy symbolicky odstartovala i v den původně plánovaného startu, tedy 27. února. Kvůli platným vládním opatřením ale nebylo možné cestovat mezi okresy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám