Hlavní obsah

Cadillac chystá elektromobilní ofenzivu, první výstřel přijde již brzy

První elektromobil Cadillacu, jak jinak než crossover, se odhalí v dubnu. Do roku 2023 bude následovat dalších devatenáct elektrických aut. Značka hovoří o elektromobilitě jako o své budoucnosti. Konvenční vozy značky mají pravděpodobně své dny sečteny.

Foto: Cadillac

Koncept elektrického Cadillacu z detroitského autosalonu 2019

Článek

Cadillac žije ve dvou světech - spalovací přítomnosti a elektrické budoucnosti, alespoň podle slov prezidenta značky Steva Carlisla. Podle webu Automotive News to řekl vybraným prodejcům na konferenci, konané v tomto týdnu.

Předzvěstí onoho prvního elektromobilu byl koncept, odhalený na autosalonu v Detroitu v lednu 2019. Jeho produkční podoba by se měla odhalit v dubnu; kde, nebylo specifikováno, ale v tom měsíci se koná velký autosalon v New Yorku.

Test Cadillacu XT4: Bořič mýtů

Testy

Konkrétní jméno zatím podle dostupných informací novinka nemá. Nejsou známy ani technické parametry jako výkon, kapacita baterií či dojezd na jedno nabití. Přesto bude vůz pro Cadillac důležitý - bude prvním z dvacítky elektrických aut, která značka hodlá představit do roku 2023.

Cadillac představil svoji novou chloubu. Escalade je ještě větší, širší a luxusnější

AutoMoto

Na oné konferenci vznikl „výbor pro elektromobilní budoucnost”, do kterého patří tři prodejci a tři členové vedení značky Cadillac. „Chceme začít pracovat s budoucností Cadillacu i budoucností našich dealerů, která je elektrická,” uvedl David Butler, předseda Rady prodejců Cadillacu.

„Vstupujeme do této dekády jako značka aut se spalovacími motory. Chceme z ní vyjít jako značka bateriových elektromobilů,” naznačil Steve Carlisle, že Cadillacy se spalovacími motory můžou za pár let být jen sladkou vzpomínkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám