Hlavní obsah

Bugatti jako targa

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti plánuje uvedení nové verze modelu Veyron s odnímatelnou skleněnou střechou. Kdo tedy hledá nejrychlejší otevřený automobil světa, ten si už může připravit své úspory.

Článek

V pondělí jsme informovali o tom, že o nejrychlejší automobil světa se po Bugatti Veron uchází další vůz Barabus TKR [celá zpráva]. Na italskou značku vlastněnou koncernem Volkswagen je tak vyvíjen čím dál vyšší tlak. Každý chce mít její slavný skalp na nárazníku zrovna svého modelu. Jenže je tu ještě segment vozů, kde zas taková tlačenice není. Otevřené automobily v extrémně silných supersportech jsou jen výjimkou. A právě tady chce Bugatti uspět.

Ve spolupráci s firmou Webasto (vyrábí pro VW i střechu pro Volkswagen EOS) se připravuje skleněná odnímatelná střecha. Skleněný díl však nebude nikam posuvný a nelze ho ani uložit do automobilu. Po odjištění se ručně sundá a musí se nechat v garáži. Proto je připravena i tenký plátěný díl, který zachrání posádku při rychlé nepřízni počasí.

Vůz bude muset být vyztužen v oblasti čelního rámu a pseudo c-sloupku. To znamená také nárůst hmotnosti, která však bude vykompenzována instalací karbonových dveří a kapoty.

Bugatti Veyron targa  nepřesáhne rychlost 400 km/h, ale pro bezpečnost bude nainstalován elektronický omezovač s limitem 350 km/h. I tak bude s přehledem nejrychlejším otevřeným vozem na světových trzích. Jeho cena se plánuje na 1,9 miliónu dolarů, tedy asi 42,75 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Bugatti zvýší výrobu

Znovuoživená automobilka Bugatti je nucená zvýšit výrobu. Zájemci o nový supersportovní vůz Veyron by totiž museli čekat více než rok na dokončení svého vozu....

Bugatti Veyron bude ještě dražší

Automobily Bugatti konečně vyjedou z bran závodu. Pro další zákazníky, kteří ještě automobil nezaplatili, má firma špatnou zprávu. Velký zájem má za následek...

Výběr článků

Načítám