Hlavní obsah

Bugatti Chiron ve speciální edici je poctou pilotům, zaujme kresbami v interiéru

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová edice supersportu Bugatti Chiron vzdává hold pilotům. Francouzi ji říkají Les Légendes du Ciel, což ve volném překladu znamená legendy z nebes.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Les Légendes du Ciel

Článek

„Bugatti má úzké vztahy s letectvím už od založení společnosti před více než 110 lety. Mnoho úspěšných závodních jezdců Bugatti, jako Albert Divo, Robert Benoist a Bartolomeo 'Meo' Costantini, létalo pro francouzské letectvo, francouzská letecká legenda Roland Garros soukromě řídil Bugatti Type 18, aby byl na silnici stejně rychlý jako ve vzduchu,” vysvětluje Stephan Winkelmann, prezident Bugatti.

Specialita se vyznačuje matným lakem Serpent, která se inspiruje lakem pro letadla 20. let. Nechybí francouzská trikolóra na boku či malba nad předním kolem. Výkresy s motivy letadel, například závodu mezi Bugatti Type 13 a letadlem Nieuport 17, se objevují i v interiéru, ve výplních dveří, na středové konzoli či na opěrce hlavy.

Nejslavnější česká automobilová závodnice se narodila před 120 lety

AutoMoto

Technicky se nic nezměnilo, a tak Chiron Les Légendes du Ciel pohání osmilitrový motor W16 se čtyřmi turbodmychadly, výkonem 1500 koní a točivým momentem 1600 Nm. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 420 km/h.

Speciální edice vznikne pouze ve dvaceti kusech. Jeden takový přijde na 75 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám