Hlavní obsah

Bugatti chce postavit levnější čtyřsedadlové auto. Má to ale háček

Automobilka Bugatti chce rozšířit své portfolio o čtyřsedadlový model, ale potřebuje k tomu podporu koncernu Volkswagen, vyplývá ze slov šéfa značky Stephana Winkelmanna. Takový vůz by měl být elektrický.

Foto: Bugatti

Bugatti Galibier, koncept čtyřmístného vozu z roku 2009

Článek

Automobilka Bugatti chce rozšířit své portfolio na dvojnásobek, tzn. přidat do nabídky jeden další model k existujícímu Chironu.

Podle informací agentury Bloomberg by to mohl být grand tourer nebo crossover a mohl by mít cenu od 500 tisíc do jednoho milionu eur, tj. od 12,8 do 25,6 milionu korun.

Bugatti překonalo magických 300 mil v hodině

AutoMoto

Od dvoumístného Chironu by tu měl být ještě jeden zásadní rozdíl – měl by to být elektromobil.

„Tento průmysl se od základu mění a my musíme využít příležitostí, jak posouvat vývoj značky Bugatti dál,” uvedl pro Bloomberg šéf značky Stephan Winkelmann.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron

Bugatti je v současnosti výdělečné, ale na takové auto by přesto potřebovalo finanční injekci koncernu Volkswagen, pod který spadá. A boj o takovou podporu je podle něj u vedení koncernu tvrdý. Ale je součástí jeho plánu, jak zajistit, aby činnost značky nebyla opět ukončena a aby případně značka dokázala přežít sama, bez automobilového giganta v zádech.

Reklama

Související témata:

Související články

V kokpitu zlínské Bugatti letím Zbraslaví

Nejsem velkým fanouškem meziválečných aut; přijdou mi všechna tak nějak stejná a trochu neohrabaná. Jenže je pár výjimek, pár kousků, které mám rád. A patří...

Výběr článků

Načítám