Hlavní obsah

Brněnský autosalon letos začne netradičně už v dubnu

Novinky, maž

Jedenáctý ročník brněnského autosalonu začne o dva měsíce dříve, než bylo obvyklé. Nově se výstava automobilů a příslušenství na jihu Moravy uskuteční od čtvrtka 4. do pondělí 8. dubna.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Brněnský autosalon - momentka z jednoho z minulých ročníků.

Článek

Brány výstaviště se otevřou ve čtvrtek; pro novináře a odborníky již dopoledne, široká veřejnost se na výstaviště dostane odpoledne. Přesunutí na začátek dubna pořadatelé autosalonu zdůvodňují větší podporou prodeje aut, což je i koncept vytvořený ve spolupráci se Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu.

Novinkou je možnost projet si některé z vystavovaných modelů přímo na brněnském výstavišti. Kupříkladu budou k dispozici octavie a rapidy, konečný seznam testovacích automobilů bude k dispozici těsně před zahájením na stránkách autosalonu.

Největší výstavní plochu bude letos mít v Brně Škoda, hlavním tahákem pak bude Octavia Combi třetí generace, která si svou světovou premiéru odbyla na začátku března v Ženevě. Nebude chybět ani Citigo Sport. Mezi ženevské novinky patří také  Ford Fiesta ST, svou nabídku v Brně kromě jiných značek předvede i Hyundai, Jaguar nebo BMW.

"Ostatní automobilové značky konkrétní exponáty ještě neohlásily, ale dá se předpokládat, že se v Brně objeví další akční modely i novinky z ženevského autosalonu," doplnil mluvčí veletrhu Jiří Palupa.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Stánek Škody a Fabia RS

K vidění budou i sportovní speciály

Veletrh už není uveden v kalendáři akcí Mezinárodní organizace výrobců automobilů (OICA), takže fakticky nejde o autosalon, nýbrž o akci na podporu prodeje nových aut. Díky tomu je autosalon levnější pro vystavující automobilové značky.

Poprvé budou automobily v Brně soutěžit o titul České auto 2013, přičemž návštěvníci budou moci hlasovat přímo během výstavy. Dalším lákadlem bude zhruba dvacítka závodních speciálů - například okruhový speciál BMW M3 GTR nebo formule Easter MTX 1-03. Škoda vedle okruhové octavie a historické octavie pro závody do vrchu představí i rallyeový speciál Fabia R2.  K vidění budou i legendární závodní Škody 120 a 130.

Autosalon Brno bude otevřen pro veřejnost od čtvrtka 4. 4. od 14 hodin, v další dny od 9 do 18 hodin, poslední den (pondělí) do 16 hodin. Základní vstupné přijde na 160 korun, zlevněné bude o polovinu levnější (slevu získáte i registrací na domovských stánkách autosalonu). Brněnský autosalon má tradičně vysokou návštěvnost, obvykle přijde kolem sta tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám