Hlavní obsah

Brabham se vrací, chce vyrábět sportovní auta

Novinky, fra

Je jen málo známějších jmen motoristického sportu než Brabham. Známý jezdec Jack Brabham a jeho značka závodních strojů se nesmazatelně zapsali do historie. A teď jeho vnuk znovu startuje tohle slavné jméno na poli automobilismu.

David Brabham oznámil návrat slavného rodového jména do závodů i na silnice a tohle je zvuk nového autaVideo: Brabham Automotive

 
Článek

Dne 2. května 2018 představí David Brabham, vnuk slavného Jacka Brabhama, nové auto. Jeho jméno bude samozřejmě navazovat na historické milníky stejnojmenné značky, takže půjde o BT62. Bude to závoďák, nebo silniční auto? Pravděpodobně to druhé. Ale David Brabham plánuje oboje. Především chce postavit silniční sporťák, něco ve stylu McLarenu. V úvodním klipu můžete slyšet zvuk motoru. Jen bublající, nikoli s plně „otevřenými klapkami“.

Po 26 letech se tak objeví nový automobil jména Brabham. A má na co navazovat. Vždyť od šedesátých let značka Brabham vyprodukovala více než 700 závodních vozů. Vzpomeňme třeba BT7, s nímž Jack Brabham vyhrál svůj první závod F1, nebo BT19, se kterým poprvé vyhrál celý seriál mistrovství světa F1.

Foto: Profimedia.cz

Jack Brabham v legendárním voze BT19 při Velké ceně Monzy v roce 1966

V závodních tradicích pak chce David Brabham pokračovat. V plánu je i sporťák pro závody, prý snad dokonce i do těch nejdůležitějších – Formule 1. Uvidíme. Zatím Brabham Automotive musí prorazit na poli osobních vozidel, aby vydělalo na závodění.

Reklama

Výběr článků

Načítám