Hlavní obsah

Bodíky sbíráte? Za elektrickou jízdu vás plug-in hybridní BMW odmění

Automobily s plug-in hybridní technologií od BMW umí nově rozpoznat nízkoemisní zónu ve městě a automaticky se přepnout do elektrického jízdního režimu. Za jízdu na baterky navíc budou moci řidiči také v budoucnu sbírat body a měnit je za zajímavé výhody.

Foto: BMW

BMW eDrive Zones

Článek

Aplikace, kterou budou využívat plug-in hybridní vozidla od BMW, nese název eDrive Zones a pomocí ní se auto umí automaticky přepnout do čistě elektrického módu jízdy, pokud vjede do nízkoemisní zóny. Při zapnuté navigaci si k tomuto účelu umí i pošetřit baterii. V současnosti funkci nabízí modely 330e, 745e a X5 xDrive45e.

BMW bude zásadně škrtat v nabídce svých motorů

AutoMoto

BMW na svém webu uvádí, že aplikaci spustila kvůli popíchnutí konkurence a její systém může fungovat právě i v automobilech jiných značek. Bude se jednat o standardní výbavu každého budoucího BMW do zásuvky.

Foto: BMW

BMW eDrive Zones

Společně s aplikací spustí BMW i program Points, v němž budou uživatelé plug-in hybridních BMW moci sbírat body. Za každý kilometr elektrické jízdy získá řidič jeden bod, za kilometr v nízkoemisní zóně pak body dva. Pokud jich nasbírá dostatek, BMW ho může odměnit třeba dobíjením zdarma.

Reklama

Související témata:

Související články

Test BMW M850i GranCoupé: Bůh dlouhých cest

Pět metrů elegance, osm válců a pořádná síla pod kapotou, tak má vypadat špičkový grand tourer. Čtyřdveřová řada 8 je blízká dokonalosti tak moc, že věci,...

Výběr článků

Načítám