Hlavní obsah

BMW ukázalo první fotku roadsteru Z4

Novinky, maž

Mnichovská automobilka jen chvíli před oficiálním debutem, který proběhne doslova za pár hodin, ukázala první oficiální fotografii třetí generace roadsteru Z4. Naživo se nový model poprvé ukáže příští víkend na slavné výstavě v kalifornském Pebble Beach. Zatím ale nejde o finální verzi, třebaže vnější design už působí velmi „sériovým” dojmem.

Foto: BMW

BMW Z4 (2017)

Článek

Jediná dosud zveřejněná fotografie nového roadsteru Z4 ukazuje to nejdůležitější – zřetelně je vidět tvar přední masky, originálně působící světlomety a celkové proporce. Jde o koncept, od sériové verze se ale podle nás příliš lišit nebude – pryč půjdou úzká zpětná zrcátka, jinak by tvary mohly zůstat stejné.

Zatím nebyla potvrzena spekulace, podle které se namísto pevné stahovací střechy použije lehčí plátěná. Jisté je, že poháněná budou zadní kola, téměř jistá je pak sportovní M verze. Pod kapotou budou přeplňované čtyřválce a řadové šestiválce. Na vývoji spolupracovalo BMW s Toyotou, která později přestaví novou generaci modelu Supra.

Nová generace Z4 se začne prodávat na jaře příštího roku, světovou verzi sériového provedení očekáváme na jaře na prknech ženevského autosalonu. V září ve Frankfurtu představí BMW další důležitý model pro milovníky sportovních aut, novou generaci sportovního sedanu M5.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW Z4 a i8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám