Hlavní obsah

BMW testuje sériovou verzi konceptu iNext

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW nechalo projít svůj budoucí model iNext testováním nejprve v mrazivých podmínkách Švédska a nyní i v extrémním suchu a horku Jihoafrické republiky. To vše je součástí jeho cesty na trh.

Foto: BMW

BMW iNext v Jihoafrické republice

Článek

Model iNext byl BMW představen už na podzim 2018 s tím, že automobilka později přiznala, že se právě z něho stane budoucí technologická vlajková loď firmy a sériový model. Na trh by mělo auto dorazit v roce 2021, ale už teď prochází náročnými zatěžkávacími zkouškami po celém světě.

Foto: BMW

Koncept BMW Vision iNext

V minulosti už jsme měli možnost vidět zamaskované iNext, jak se prohání po zamrzlé zemi plné sněhu ve Švédsku, kde mělo ukázat odolnost a spolehlivost v zimě. Tím to pro něj ale neskončilo a nyní ho BMW vzalo do pouště Kalahari.

BMW řady 3 letos nabídne čtyři plug-in hybridní varianty

AutoMoto

Extrémní horko, prach, kameny, šotolina, všudypřítomný písek a trvalé sluneční záření na kapotu. To jsou podmínky, se kterými se musí BMW iNext vypořádat právě v Jihoafrické republice, aby ukázalo spolehlivost komponent nejen elektrického ústrojí.

Foto: BMW

BMW iNext v poušti Kalahari.

BMW tvrdí, že podobným martyriem si před sériovou výrobou musí projít každý jeho model, který za krátkou dobu absolvuje takovou zátěž, jakou by pravděpodobně zažil jen za celou dobu jeho existence v rukou běžného uživatele.

Chystané BMW řady 4 ukazuje obří ledviny

AutoMoto

V poušti Kalahari mají inženýři mimo jiné ideální podmínky pro testování pohonu všech kol i nastavení podvozku, a to hlavně proto, že se často mění povrch pod koly auta.

Extrémnímu náporu je pak vystavena i baterie elektromobilu nebo klimatizace. BMW rovněž model iNext na několik hodin vystaví extrémnímu horku a slunci a pak ho znovu zchladí. Tím se testuje odolnost materiálů a funkčnost elektrických systémů.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW X2 může být i zadokolkou

BMW oficiálně potvrdilo fakt, že nový crossover X2 s plug-in hybridním pohonem dostane stejné elektrifikované pohonné ústrojí jako faceliftovaný model X1...

Výběr článků

Načítám