Hlavní obsah

BMW představuje úvodní edici modelů X5 M a X6 M rok po premiéře

Novinky, Daniel Havlina

Automobilka BMW vytvořila limitovanou sérii svých nejsilnějších velkých vozidel, X5 M a X6 M. Nese název First Edition a vozidlům propůjčuje ještě agresivnější a sportovnější vzhled.

Foto: BMW

BMW X6 M a X5 M First Edition

Článek

Výrobci automobilů často verze s názvem First Edition uvádějí na trh zároveň s představením svých nejnovějších modelů, aby nalákali zákazníky. V BMW na to ovšem tentokrát jdou jinak a zhruba rok po představení nového X5 M a X6 M teď vytvořili limitovanou edici 250 kusů od každého modelu. O první limitovanou edici se ostatně jedná tak jako tak.

Edice M Mesh je odvážným oživením pro BMW X2

AutoMoto

Vozidla bude možné objednat ve dvou exkluzivních barvách Frozen Dark Silver a Frozen Marina Bay Blue, které jsou běžně dostupné jen v programu Individual. Laky mají ještě více podtrhovat ostré designové rysy obou aut. Litá kola z výbavy M jsou černě lakovaná odstínem Jet. Vpředu jsou jedenadvacetipalcová, vzadu ještě o palec větší.

Obě limitované série mají i řadu doplňků z uhlíkových vláken, ať už se jedná o zpětná zrcátka, zadní spoiler či kryt motoru.

BMW představuje novou generaci M3 a M4, i sedan má kontroverzní příď

AutoMoto

V interiéru BMW využilo speciální kůži Merino z výbavy Individual a dvoubarevného obložení Silverstone a Midnight Blue. Na sedadlech byla rovněž využita kůže Alcantara a oranžové prošívání v barvě Sakhir. Uhlíkové vlákno nechybí ani v kabině a samozřejmostí se stal i nápis First Edition 1/250.

Co se motoru týče, ten zůstal u obou automobilů stejný. Jedná se o osmiválcový motor se zdvihovým objemem 4,4 litru a dvěma turbodmychadly. Agregát produkuje výkon 625 koňských sil a točivý moment 750 Nm.

BMW se zatím nezmínilo o cenách, ale dá se předpokládat, že limitovaná edice značně předčí základní ceny modelů. Běžná X5 M přijde na 3 322 800 korun a X6 M stojí na českém trhu 3 398 200 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Test BMW X5 xDrive40i: Sametový tank

Slyšeli jste už průpovídku, že nafta patří do kamen? Dokonale hladký benzínový řadový šestiválec v téhle fialové X5 vám ji připomene po každém nastartování.

Výběr článků

Načítám