Hlavní obsah

BMW M5 má po faceliftu, inspiruje se u M8

Novinky, laz

Řada 5 od BMW už má po faceliftu klasické varianty, modernizací proběhla i varianta od dvorního úpravce, Alpiny. Na řadě je divize Motorsport. Omlazená M5 přijíždí ve dvou verzích.

BMW M5 má po faceliftu, inspiruje se i u M8Video: BMW

 
Článek

BMW M5 po faceliftu bude k dispozici jak v klasické verzi M5, tak i jako ostřejší Competition. Před faceliftem právě Competition v nabídce klasickou verzi nahrazoval.

Rozdíl ve výkonu je nicméně stejný jako doposud. 4,4litrový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly disponuje výkonem 441 kW (600 k) v případě M5, respektive 460 kW (625 k) u M5 Competition.

BMW představuje řady 5 a 6 GT po faceliftu

AutoMoto

Standardní M5 je na stovce za 3,4 sekundy a dvoustovky dosáhne za 11,1 s, M5 Competition stejné disciplíny zvládne za 3,3, respektive 10,8 sekundy.

Opět je standardem osmistupňová samočinná převodovka a pohon všech kol pracující ve třech režimech. Od plné čtyřkolky přes silnou preferenci zadní nápravy až po deaktivaci pohonu té přední.

Verze Competition má nyní tužší uložení motoru, což zlepšuje reakce. Změny v rámci faceliftu se odehrály na podvozku. Byl kompletně přeladěn a například adaptivní tlumiče pochází z modelu M8.

Zmodernizované BMW řady 5 už poladili u Alpiny, včetně zběsilého kombi

Tuning

Ze stejného vozu se M5 inspiruje i v případě logiky jízdních režimů vyvolávaných tlačítky M na volantu. Krom klasických jízdních režimů lze přepínat mezi předdefinovanými Road pro použití na silnicích a Track pro závodní okruh.

Vizuální změny pochopitelně kráčí ve stopách faceliftu výchozí řady 5. Světlomety jsou zamračenější, maska chladiče větší a zadní svítilny mají novou grafiku. Do interiéru se nastěhoval nový infotainment.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW M5 před faceliftem

Reklama

Související témata:

Související články

Dokonalý univerzál. Test nového BMW M5

Znaky M5 jsou už po šest generací BMW řady 5 rezervovány pro to nejsportovnější a nejprestižnější z dané řady. V poslední evoluci poprvé přichází pohon všech...

BMW M5 má přejít na elektrický pohon

Příští generace BMW M5 má podle britského magazínu Car existovat buď jako plug-in hybrid s benzínovým osmiválcem, anebo jako ryze elektrický vůz. V obou...

Výběr článků

Načítám