Hlavní obsah

Bezpečnostní pásy pro "vyvinuté" ženy

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průzkum v USA odhalil, že 92 % žen považuje bezpečností pásy za velmi nepohodlné, protože je příliš tlačí v oblasti hrudníku. V důsledku toho se mnoho z nich rozhodne tyto pásy nepoužívat. Nový vynález má tento problém vyřešit.

Článek

Společnost Shelia´s Wheels, která bojuje za práva řidiček, provedla rozsáhlý výzkum, který prokázal, že drtivá většina řidiček považuje bezpečnostní pásy za velmi nepohodlné. Především ženy s vyvinutějším poprsím mají velké problémy - pás je příliš tlačí a nedokáže se udržet v ideální poloze.

Výzkum dokonce odhalil problémy během dopravní nehody. Zde měly dámy po nárazu velmi často fyzické problémy, když jim bezpečnostní pás v oblasti hrudníku způsobil rozsáhlé pohmožděniny, mnohem větší než u mužů.

Sheila´s Wheels tak zadala společnosti MIRA (Motor Industry Research Association) úkol, aby vyvinula zádržný systém, který by byl pro ženy komfortnější. Výsledkem je tzv. S-Clip. Ten rozděluje tlak do oblasti spodní části hrudníku a ramene. Zbytek byl odlehčen měkčeným překlenutím. S-Clip je nastavitelný a posuvný, takže se přizpůsobí každé postavě.

MIRA však ještě tuto novinku nevyrábí. Zatím vyjednává s výrobci automobilů o homologaci pro všechny vozidla a produkci výrobku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám