Hlavní obsah

Bezmála 200 Fordů GT musí do servisu. Mohou začít hořet

Novinky, fra

Americký Ford vyhlásil další svolávací akci kvůli technické závadě na voze. Jde o supersilný model GT, který má problém s hydraulickým olejem pro ovládání zadního křídla. Auto kvůli němu může začít hořet.

Foto: Ford 2x

Ford GT

Článek

Celá tahle svolávací akce je trochu zvláštní. Ono se totiž stalo to, že jeden Ford GT se vznítil a začal hořet. Ale to bylo v Německu. Ford svolává 194 vozidel, aby zabránil dalšímu takovému případu, ale 176 aut je z USA a 18 z Kanady. Má jít o vozy Ford GT, které byly vyrobeny mezi roky 2017 až 2018. Je tedy trochu zvláštní, že tenhle problém nemají žádné vozy na celém světě, i když jde vlastně o téměř všechna auta tohoto modelu, která Ford vyrobil.

Problém je v hydraulice zadního výsuvného křídla. Olej, který je v oběhu, se totiž může dostat ven a kapat dolů na zadní část nárazníku. Jenže zde jako na potvoru je zrovna také veden výfuk, který u tak výkonného vozu, jakým je Ford GT, bývá často nažhavený na opravdu extrémně vysoké hodnoty. A tak tento olej může vzplanout a způsobit požár.

Foto: Ford

Zadní křídlo je hydraulicky výklopné

Náprava je dvojího druhu. Problém je totiž způsoben nadměrným tlakem v systému, který vytlačuje těsnicí o-kroužky ven. Obyčejné softwarové snížení tlaku by mělo stačit. Jenže celý systém ještě bude pojištěn novým zpětným ventilem a také je třeba vyměnit o-kroužky za nové, které se nenechají vytlačit ze svého lůžka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám