Hlavní obsah

Bertone vyjednává s Číňany o výrobě SUV

Slavné designerské středisko Bertone vyjednává s čínskými protějšky o výrobě SUV pod jejich značkou. Podle serveru motorauthority začal s rozhovory poté, co ho na toto téma oslovila skupina DR Automobile Grupe.

Článek

Tato firma dováží čínské vozy do Itálie. Bertone se samozřejmě spolupráci nebrání. Pro něj by mohla výroba SUV a pickupů včetně jejich projekce a konstrukce znamenat velké peníze. Bertone jako výrobce automobilů má totiž kapacity na výrobu 70 000 vozidel ročně. V současné době však do profitu musí vyrábět 30 000 kusů, což se zatím nenaplňuje.

Kdo je zájemce?

Bertoneho kontaktovali zástupci automobilky Zhajiang (název podle místa výroby), která je však známá jako výrobce vozů Gonow (někdy s anglickým přepisem GoNow). Tento výrobce terénních vozů rozvířil hladinu nejen tím, že dnes vyrábí automobil lehce se podobající Toyotě Land Cruiser (Gonow Victory), ale představil i pickup, který se do mnoha detailů tváří jako Ford Ranger, jen se jménem Alter.

Na poslední výstavě v Pekingu navíc tento výrobce představil SUV, o kterém říkal, že na jeho vzhledu spolupracoval italský tým designérů (neřekl který) a že tento vůz bude prvotně určen pro Velkou Británii. Cena automobilu by se měla pohybovat od 11 000 liber, v přepočtu tedy kolem 440 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám