Hlavní obsah

Bentley Continental GT oslaví rekord na Pikes Peak speciální edicí

Britská automobilka Bentley představila novou limitovanou edici vozu Continental GT, který má připomínat rekord ve slavném závodě do vrchu Pikes Peak. Bentley ho stanovilo v červnu roku 2018.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Pikes Peak special edition

Článek

Nové auto vyrobené v limitovaném počtu dostalo karbonový bodykit, zakázkový lak od Mullineru, který má připomínat barvu vozu z Pikes Peak, černou střechu a nižší přední nárazník. Také vidíme zelené brzdové třmeny za obřími dvaadvaceti palcovými koly, opatřenými pneumatikami Pirelli P Zero. A i ty jsou ve speciální edici se zelenou barvou. A číslo 100 v mřížce chladiče odkazuje na věk automobilky - letos slaví stovku.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Pikes Peak se „stovkou” připomíná věk britské automobilky.

Několika speciálních úprav se vůz dočkal i v kabině. Interiér je, jak by se u Bentley dalo čekat, extrémně luxusní. Uvnitř je spousta alcantary s kontrastním prošíváním i logy Pikes Peak, na palubní desce sportovní charakter automobilu násobí karbon. Nechybí ani nákres oné slavné silnice do vrchu s rekordním časem 10:18,488, který tam Bentley stanovilo.

Místo navíc, nebo lednice na šampaňské? Zákazníci Bentley Bentaygy si budou moct zvolit až sedm sedadel

AutoMoto

„Nová limitovaná edice Continentalu GT se vyznačuje řadou skvělých funkcí, které vzdávají čest tomuto vynikajícímu rekordu,“ řekl člen představenstva Bentley Chris Craft. „Auto odráží neúnavného ducha Bentley, který automobilku provázel po celých 100 let její existence a byl jejím bijícím srdcem,“ dodal.

Foto: Bentley

Na akrech karbonu nechybí mapka slavné silnice do vrchu.

Limitovaná edice Bentley ovšem není silnější než standardní Continental GT. Má pod kapotou dvanáctiválcový motor se dvěma turbodmychadly o objemu 6,0 litrů, který produkuje 634 koňských sil a má točivý moment 900 Nm. Auto díky němu z 0 na 100 km/h akceleruje za 3,6 sekundy a jede maximální rychlostí 333 km/h.

V Bentley Continental GT Českým rájem aneb Britské auto v autentickém počasí

AutoMoto

Bentley vyrobí jen 15 kusů Continentalu Pikes Peak special edition. Už na ně přijímá objednávky a tipujeme, že bude vyprodáno velmi rychle. Cena nebyla oznámena.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Pikes Peak special edition

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám