Hlavní obsah

Bentley chystá ke svému jubileu luxusní obrazovou knihu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2019 oslaví značka automobilů Bentley své sté výročí a už v tomto měsíci automobilka oznámila, že chystá unikátní obrazovou knihu Bentley Centenary Opus. Limitovaná edice knihy bude přitom vážit neskutečných 30 kilogramů a je docela dost dobře možné, že její cena půjde do statisíců korun.

Foto: Opus

Kniha The Bentley Centenary Opus spatří světlo světa v roce 2019.

Článek

Automobilka z britského města Crewe spojila své síly s vydavatelem Opus a výsledkem by měla být unikátní kniha plná archivních fotografií z historie této značky. Značná část těchto snímků se přitom na veřejnost prý nikdy nedostala a nebyla nikdy zveřejněna v barevném provedení.

Opus dostal exkluzivní přístup k designérům, inženýrům a celému vedení značky Bentley, aby mohl co nejlépe představit své plány na luxusním automobilovém trhu na příští století.

Stránky knihy by měly být čtvercové o velikosti půl metru. Některé speciální strany, které půjdou rozložit, budou mít v plné velikosti až dva metry.

Cena zatím neznámá

Opus vydá knihu ve třech odlišných edicích - Crewe, Centenary a Mulliner. Crewe bude nejmenší a nejlevnější z edic. Nejdražší edicí knihy bude Mulliner. Té by mělo být podle všeho vydáno pouze 100 kusů.

Cena knihy zatím ještě nebyla zveřejněna. Skutečností však je, že když Opus vydával podobnou knihu v limitované edici pro značku Ferrari, stála v přepočtu něco okolo 650 tisíc korun. Naproti tomu třeba základní edice knihy o britském fotbalovém klubu Arsenal byla naceněna na 86 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám