Hlavní obsah

BAZAR: Otázky čtenářů (Almera 2.2 Di, minivozy, ověření původu)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenáři Automoto rubriky na Novinkách mají také dost dotazů. Když jsme začali s články o ojetinách, rázem přišlo na naší adresu několik otázek ohledně koupě či údržby ojetého vozu. Část z nich jsme dali odborníkům k zodpovězení.

Článek

Pokud budete mít další dotazy, můžete napsat mail na naší adresu autobazar@novinky.cz. Na dotazy se pokusíme zodpovědět sami nebo je předložíme kompetentním osobám - lidem z bazarů, technikům z autoopraven apod.

Mám Nissan Almera 2.2 Di z roku 2000 a když jsem zajel do autobazaru, tak mi řekli, že motor má příliš mnoho poruch a že ho vykoupit nechtějí. Já s motorem najel už skoro 200 000 km a zatím bez závad. Co je na motoru tak špatného?

Motor 2.2 Di  je velmi hlučný a má dost velké vibrace v porovnání s jinými diesely. To odradí většinu zájemců. Vibrace mají za následek často opotřebené silentbloky motoru (gumové uložení). Také se musí velmi dlouho žhavit, než nastartujete. Ve spodních otáčkách motoru je velmi líný a má prodlevu mezi sešlápnutím pedálu plynu a následným výkonem.  Nejedná se tedy o velké závady, jako spíše o pocity nového zákazníka, když vybírá mezi více možnostmi. Pak je špatně prodejné.

Chtěl bych pro manželku na popojíždění koupit nějakého ojetého "prcka". Rozhoduji se mezi Fordem Ka, Fiatem Seicento, Citroënem Saxo a Renaultem Twingo. Který z nich ve stáří tak sedm let by byl asi nejlepší?

Volbu bych nechal na manželce, co se jí nejvíce líbí. Po sedmi letech provozu budou v podobném stavu. Ford Ka je pouze třídveřové. Při výběru bych upřednostnil posilovač řízení, který v městském provozu velmi oceníte a kontrolu karoserie na prorezivění. Možná bych se také soustředil na žebříčky spolehlivosti, které každoročně dělají zahraniční média, jako je německý TÜV. Zde například Renault Twingo končí tradičně na posledních místech.

Oba dotazy zodpověděl Tomáš Svoboda - manažer Autocentrum ESA

Prý je možné ověřit původ vozidla přes SMS. Je to pravda?

Je to skutečně pravda. Tuto službu poskytuje Ministerstvo vnitra ČR. Stačí odeslat SMS na telefonní číslo 9003020 a obratem přijde odpověď, zda je automobil hledán jako odcizený. Podobná služba je i přes internet, fax, či telefon - více informací najdete na internetových stránkách ministerstva.

Vyhledávání podle:napište SMS ve tvarupříklad:
SPZSPZmezeraCELA SPZSPZ KIA 11-22 nebo SPZ 1A4 2787
Čísla motoruMOTORmezeraCISLO MOTORUMOTOR 12334678
VINVINmezeraCISLO VINVIN TMBBP21U4Y2279423
Čísla podvozkuPODVmezera6 POSLEDNICH ZNAKU VINPODV 123456

Novinky.cz

Reklama

Související články

BAZAR: Audi A6 Avant 2.5 TDI quattro tip. (1999)

Audi A6 je takzvaný držák. Především turbodiesely a kombi jsou velmi žádané a moc se na autobazarech neohřejí. Auto nerezne, má robustní konstrukci a jízdní...

BAZAR: Ford Transit Connect 1.8 TDCI (2004)

Pokud bychom chtěli najít nejoblíbenější užitkový vůz, nemuseli bychom dlouho váhat. Ford Transit si svůj triumf drží už několik let. Na dobrém jménu tohoto...

BAZAR: Toyota Yaris Verso 1.3 VVT-i (2001)

Kdybychom chtěli najít jeden automobil, který by měl být vzorem spolehlivosti, pak bychom se klidně mohli obrátit na Toyotu Yaris. V žebříčcích spolehlivosti...

Výběr článků

Načítám