Hlavní obsah

Bavorský ministr pohrdá škodovkami

Právo, ČTK, kov
MNICHOV

Bavorský ministr vnitra Günther Beckstein (CSU) vyjádřil minulý týden pochybnosti nad tím, že by jeho policisté měli jezdit škodovkou nebo fiatem. "Asi si nemůžeme vždycky dovolit jen Audi nebo BMW," přemítal podle tisku ministr . "Zvedá se mi žaludek, když řeknu, že podle okolností budeme muset jezdit škodovkou nebo fiatem," dodal.

Foto: K3 Bohumín

Richard Konkolski

Článek

Dovozci škodovek, které se vyrábějí v koncernu VW, si nenechali ministrovo pohrdání líbit. Čeští výrobci již v pátek vypravili do Mnichova dvě octavie vybavené pro policejní účely a postavili je na Odeonském náměstí před budovu ministerstva, aby je šéf úřadu vyzkoušel.Ten však byl v Berlíně.

Jak v sobotu přetřásal bavorský tisk ministrovy úvahy, Beckstein je k nim nucen tlakem na desetiprocentní úspory v rozpočtu. Premiér Edmund Stoiber je nařídil a Beckstein veřejně naříká, že si policie bude muset upřít drahá bavorská auta. Na pořízení 500 až 600 aut vypíše Mnichov příští rok výběrové řízení a Škoda se může o zakázku ucházet. Dodává vozidla už pro policii v SR, Maďarsku, Polsku, Británii, Rakousku a Švýcarsku. V SRN je používá policie v Kolíně nad Rýnem, napsaly v sobotu bavorské noviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám