Hlavní obsah

Auto pro věčně mladé muže

Muži nestárnou. Staří muži jsou jako malé děti. Muži si snad nikdy nepřestanou hrát. To je jen pár známých pravd, které jen podtrhují mužský zájem o hračky, jako jsou velká auta. Třeba taková Toyota Tonka 4Runner concept.

Foto: Toyota

Toyota Tonka 4Runner concept

Článek

Samozřejmě že takovou hračku by si přála občas i nějaká žena, ale po pravdě řečeno, je jich opravdu jen zlomek ve srovnání s muži. Tonka je totiž zhmotnění snů těch, kteří si představují, jak sednou do auta, projedou cestou necestou až na kraj světa, tam vystoupí, sednou si na kapotu, vytáhnou třeba dobře vychlazené pivo a pak řeknou, že ten výlet stál za to.

Foto: Toyota

Toyota Tonka 4Runner concept

Foto: Toyota

Toyota Tonka 4Runner concept

Takže co je ten sen, který je konceptem pro tuningový autosalon SEMA? Základem je Toyota 4Runner. K němu firma Bulletproof Suspension připravila speciální desetipalcové nástavce na podvozek, které jsou doplněny tím nejlepším, co existuje na trhu – třeba ohromnými stavitelnými tlumiči King 8×2.5“ a 10×2.5“. Samozřejmě že k tomu jsou zapotřebí pořádná kola. Co byste řekli na Mickey Thompson Baja MTZ 38×15.50R20LT?

Foto: Toyota

Toyota Tonka 4Runner concept

A pak jsou tu velké nárazníky, prahy, nášlapy, střešní zahrádka i se žebříkem. Nahoře pak dvojitá diodová přisvětlovací rampa, pod chladičem naviják a jako motor šestiválec o objemu čtyři litry s výkonem 201 kW a točivým momentem 376 Nm.

A proč se auto jmenuje Tonka? Samozřejmě proto, že bylo postaveno ve spolupráci se slavnou Funrise Toy Corporation, která se proslavila právě Tonkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám