Hlavní obsah

Audi začalo v Česku prodávat Q2, svůj čtvrtý SUV model

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi začalo prodávat další Q model - tentokrát jde o nejmenší SUV v nabídce. Portfolio tak zahrnuje celkem čtyři sportovně-užitkové modely - Q2, Q3, Q5 a Q7. Příští rok bude v Česku každá druhá prodaná Audi s písmenem Q na začátku, předpovídá si šéf českého zastoupení Tomáš Velek.

BEZ KOMENTÁŘE: Audi Q2

 
Článek

Audi už v Česku registruje na model Q2, se kterým vstupuje na trh poprvé, 130 závazných objednávek. Ceny začínají na částce 584 900 korun, za což dostanete litrový tříválec (85 kW/116 k), který najdete třeba v octavii nebo golfu. Nejprodávanější ale v Česku prý bude 1,4 TFSI COD (110 kW/150 k), jenž přijde nejméně na 648 900 korun. A to už je cena, za kterou s tím samým motorem pořídíte Škodu Superb.

Foto: Audi

Audi Q2

V Ingolstadtu vyráběná Q2 se sice prezentuje jako „nezařaditelná” a zdůrazňuje to i v reklamních kampaních napříč všemi mediálními prostory, jde však o typický městský crossover nebo malé SUV, chcete-li. Automobil s délkou 4,19 metru vypadá díky malým převisům, výrazné přední masce s příplatkovými LED světlomety i několika originálním detailům (zatmavení sloupku za zadními okny) opravdu pohledně.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi Q2 se v české premiéře představila na pražské Náplavce, tisková konference pak proběhla ve designově netradičním hausbótu Port X.

Špičkový interiér, vzadu méně místa pro hlavu

S novou Q2 jsme sice nemohli jezdit, staticky jsme ji však prozkoumat mohli. Interiér je jako obvykle u modelů se čtyřmi kruhy ve znaku špičkově zpracovaný: už na první pohled působí luxusně, výběr materiálů je mnohdy lepší než u levnějších příbuzných z koncernu VW, digitální přístrojový štít i sportovní volant působí příjemným dojmem.

Foto: Audi

Audi Q2

Masivní středový tunel trochu utiskuje řidičovu pravou nohu více než ve větších Q modelech od Audi. Vzadu je překvapivě dost místa pro nohy, pokud ale budete sedět vzpřímeně (a máte 180 nebo více centimetrů), budete se hlavou dotýkat stropu. Na kratší cestu ale v Audi Q2 může vyrazit i čtveřice dospělých. Zavazadelník je dobře přístupný a nabízí velikost, která snad bude stačit všem potenciálním zájemcům - 405 litrů je velmi dobrá hodnota.

Foto: Audi

Audi Q2

Foto: Audi

Audi Q2

SUV jsou kupodivu pořád populárnější, takže ani v případě Q2 se výrobce nemusí obávat, že by šlo o neúspěšný model. Vždyť příští rok bude podle prognóz šéfa českého zastoupení Tomáše Velka každé druhé prodané Audi pseudoterénní zvýšený model.

Foto: Audi

Audi Q2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám