Hlavní obsah

Audi umožní personalizaci světel

Novinky, laz

Audi si vždy se světelnou technikou hrálo. Ke všem těm animacím a výkonným světlometům se brzy přidá také personalizace designu osvětlení. Tedy to, jak svou světelnou technikou vůz působí na okolí.

Foto: Audi

Koncept Audi Q4 e-tron

Článek

Z pouhého bezpečnostního prvku se v moderním pojetí automobilového designu stal nejen tvar, ale i způsob svícení významným nositelem vzhledu daného vozu. Dnes vás díky technologii LED auta přivítají animací, promítají loga na zem, směrovky blikají sekvenčně. A mohli bychom pokračovat.

Audi chce hru posunout dále. A to tím, že posádce, lépe řečeno především řidiči, umožní vybrat si z několika vzhledů osvětlení. Bližší informace k tomuto kroku zatím neexistují. A to z prostého důvodu – nový prvek se má objevit u chystaného kompaktního SUV, elektrické Q4 e-tron.

Foto: Audi

Audi Q4 e-tron

Designér Audi Marc Lichte v rozhovoru pro britský Autocar potvrdil, že Němci mají vyvinutých až 25 světelných podpisů, které konkrétní auto může nést.

Zatím není jasné, jestli si zákazník z vícero designů vybere už při konfiguraci, nebo půjde podpis měnit průběžně prostřednictvím palubního systému. Každopádně premiéra Q4 e-tron se očekává v příštím roce, zatím jsme viděli jen koncept.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám