Hlavní obsah

Audi RS6 Avant: velký kufr, pod kapotou 580 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V naší vlasti se hodně hledí na to, jak velký má automobil zavazadlový prostor. Co na tom, že jej většina řidičů využije sporadicky, důležité je mít velký kufr. V případě Audi RS6 jde o jeden z nejvýkonnějších kombíků, které si můžete koupit.

Článek

Nové vysoce výkonné kombi Audi RS6 Avant bylo veřejnosti poprvé představeno na autosalonu ve Frankfurtu na podzim minulého roku. Jeho desetiválcový motor s uspořádáním dvou řad válců do V vychází z motoru použitého v Audi S6 a S8.

Dvojice turbodmychadel zajišťuje vysoký výkon v širokém spektru otáček motoru. Vrcholná hodnota křivky točivého momentu 650 Nm je k dispozici mezi 1500 a 6250 otáčkami, maximální výkon 426 kW (580 k) je k dispozici mezi 6250 a 6700 otáčkami.

:. Audi RS6 Avant: konkurent například BMW M5 kombi. Foto: Audi

Audi RS6 Avant potřebuje k dosažení rychlosti 100 km/h 4,6 s a hodnotu 200 km/h lze na rychloměru odečíst za 14,9 s po startu. Český chalupář bude nadšen velikostí kufru: v případě RS6 Avant je k dispozici 565 l pro zavazadla v základním uspořádání a 1660 l po sklopení zadních sedadel.

Základní ceny všech modelů vozů Audi v České republice jsou od dubna odvozovány od aktuálního kurzu české koruny k euru (devizy - prodej podle kurzovního lístku banky UniCredit Bank). Audi RS6 Avant tak po přepočtu ceny dle aktuálního denního směnného kurzu k 31. květnu 2008 stojí 2 755 800 Kč s DPH.

Reklama

Související témata:

Související články

FRANKFURT: Audi RS6 Avant

Je až neuvěřitelné, kam dokáží zajít konstruktéři při tvorbě exkluzivních vozů. Třeba takové Audi se nerozpakovalo a model RS6 obdařilo pořádným motorem...

Výběr článků

Načítám