Hlavní obsah

Audi R8 přijíždí v edici ze Zeleného pekla

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Audi si pro fanoušky modelu R8 a ty nejvybranější zákazníky připravila limitovanou edici svého nejsportovnějšího modelu. Supersport s názvem „Green Hell“ odkazuje na vítězství během závodů na legendárním okruhu Nürburgring, kterému se přezdívá „Zelené peklo“.

Foto: Audi

Audi R8 Green Hell Edition

Článek

Pět vítězství zaznamenalo Audi od roku 2012 na slavném motoristickém závodě 24 hodin Nürburgring, a to je rozhodně důvod k oslavám. V rámci toho teď německá automobilka představila zcela speciální model, limitovanou sérii supersportu R8 s názvem „Green Hell Edition“, neboli „Edice Zelené Peklo“.

Audi stále věří stlačenému plynu, představuje nové A3 g-tron

AutoMoto

Audi vyrobí jen 50 kusů tohoto auta, které dostalo tmavě zelenou barvu Tioman green, ale zákazníci budou moci volit i bílou Ibis, šedou Daytona nebo černou Mythos. V základní zelené má vůz černé doplňky a 20palcová kola v černé barvě s červenými akcenty.

Foto: Audi

Interiér Audi R8 Green Hell Edition

V interiéru se vyřádili designéři i čalouníci, kteří na většinu jeho částí použili kůži Alcantara. Černou barvu pak doslova oživuje tyrkysové prošívání. Tyrkysová je pak i na přístrojové desce nebo madlech dveří. Na koberečcích je pak nápis „GREEN HELL R8“.

První jízda s Audi R8 po faceliftu: Pan Dokonalý mezi supersporty

AutoMoto

To nejdůležitější se ovšem nachází pod kapotou, kde zákazník najde nepozměněný motor 5,2 litru V10 od Audi, který má výkon 611 koňských sil.

Pohání všechna čtyři kola legendárním systémem Quattro a i díky sedmistupňové automatické převodovce S Tronic dokáže z 0 na 100 km/h zrychlit za 2,1 sekundy a jet až 331 km/h. Za to si ovšem v Audi řeknou velmi vysokou cenu. Limitovanou edici si Němci cení na přibližně 6,3 milionu korun.

Reklama

Související články

Modernizované Audi Q2 sází na drsný vzhled

Po čtyřech letech na trhu dochází řada s faceliftem i na Audi Q2, nejmenší crossover v nabídce ingolstadtských čtyř kruhů. V nabídce se nejprve objeví 150k...

Výběr článků

Načítám