Hlavní obsah

Audi Q7 3.0 TDI posílilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi Q7 je jedním z nejlépe prodávaných SUV na světových trzích. Třeba jen u nás se za minulý rok prodalo 363 Q7 ve verzi N1 a 78 kusů v klasické verzi osobní. Velmi žádaný je třílitrový turbodiesel, který se nyní dočkal technické změny.

Článek

Třílitrový turbodiesel je natolik žádaný, že v Německu tvoří osmdesát procent všech prodejů. Proto na tomto agregátu dochází k většímu vývoji, aby byli zákazníci stále spokojenější. Piezoelektrické vstřikovače a nejmodernější common rail jsou samozřejmostí, jenže bylo potřeba také trochu naladit výkonové křivky.

Nová úprava dovedla křivku výkonu na hodnotu 176 kW, což je o pouhých 5 kW více než je v současné verzi. Ovšem to hlavní se odehrálo na křivce točivého momentu. Maximum je totiž v hladině 550 N.m (tedy + 50 N.m) a 90 % všech newtonmetrů je přitom k dispozici v rozpětí 1500 až 3250 ot./min.

Stejně jako dnes zůstává k motoru přimontovaná převodovka typu Tiptronic (šestistupňová), která zaručuje dostatečně rychlé časy řazení. I díky ní je zrychlení z 0 na 100 km/h pokořeno za 8,5 s (dnes 9,1 s) a maximální rychlost je výrobcem určena na 216 km/h. Zůstala tedy nezměněna.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi Q7 dostane i nový šestiválec

Audi se rozhodla, že Q7 potřebuje vylepšit nabídku agregátů a připravila tak v krátké době již druhou novou motorizaci. Po ohromném dvanáctiválci přichází...

Audi Q7 pro náročné od PPI

Víte co znamená zkratka tuningové firmy PPI? Precision, Performance, Individuality - to je vyřešení této hádanky, a jak ukážeme na novém výtvoru PPI PS Q7,...

Výběr článků

Načítám