Hlavní obsah

Audi Q3 už má i svou nejdrsnější verzi, RS nabízí silný pětiválec

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rovnou dvě provedení crossoveru Q3 se oddělení Audi Sport rozhodlo pořádně předělat. Verzi RS dostala klasická Q3, i jakési kupé Q3 Sportback. Největší tahák mají pod kapotou - oblíbený a tradiční pětiválec.

Audi představuje RS Q3Video: Audi

 
Článek

Oddělení Audi Sport má letos opravdu plný rok. Už jsme viděli novou 600koňovou dvojici RS 6 Avant a RS 7 Sportback. Nyní je na řadě Q3. Ta se nedávno uvedla i ve verzi Sportback. A právě v obou karosářských variantách verzi RS představuje automobilka se čtyřmi kruhy ve znaku naráz.

Oba vozy jsou o 10 milimetrů širší a nižší. Poznáte je na první pohled podle agresivnějšího designu s černými doplňky. Můžete mít dvacetipalcové nebo 21palcové disky kol. Pod nimi prosvítají brzdy s vrtanými kotouči o průměru 375 a 310 mm, za příplatek pak dokonce s 380 mm vpředu a 310 mm vzadu.

Foto: Audi

Audi RS Q3

Nové jsou dva laky karoserie, přičemž na propagačních materiálech nejvíce svítí reflexní zelená Kyalami, speciální je také šedá Nardo. Uvnitř najdete sportovní sedadla a prvky z karbonu a Alcantary.

Srdcem vozu je motor a u RS dvojice Q3 to platí dvojnásob. I sem si totiž našel cestu přeplňovaný pětiválec o objemu 2,5 litru a výkonu 294 kW, tedy 394 koňských sil. Maximální točivý moment činí 480 Nm. Maximální rychlost je omezena na 250 km/h, za příplatek až na 280 km/h. To vše prostřednictvím pohonu všech kol a sedmistupňové převodovky S Tronic.

Na český trh se novinky dostanou nejdříve v prvních měsících příštího roku, ceny zatím nejsou upřesněné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám