Hlavní obsah

Audi poprvé ukazuje novou A3, rovnou ve sportovní variantě

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi se poprvé oficiálně přiznalo, že do Ženevy, kde autosalon startuje 3. března, chystá velkou premiéru nové generace svého hatchbacku nižší střední třídy. Nové A3 Sportback zároveň ukazuje na prvních fotkách. Jde rovnou o sportovní variantu S3.

Foto: Audi

Audi S3 na prvních snímcích

Článek

Nové Audi A3 v Ženevě uzavře obměnu koncernových vozů nižší střední třídy. Po novém Volkswagenu Golf, Škodě Octavia a Seatu Leon jde o další model na upravené modulární platformě MQB.

Novinku ve formě S3 vidíme na fotkách v částečném maskování, ovšem nijak výrazně zakrytou. Navazuje na designový styl nových modelů od čtyř kruhů, zaujme výraznou grafikou světlometů a svítilen. Zboku ale A3 poznáte snadno, díky ikonicky jednoduchému profilu karoserie.

Na prodej je Audi po princezně Dianě, jedno z nejfotografovanějších aut své doby

AutoMoto

Audi v tiskovém prohlášení mluví o pokročilém pohonu všech kol s vícelamelovou mezinápravovou spojkou, který umí přenést klidně i 100 procent díly na zadní kola. Dále se zmiňuje o vícestupňových adaptivních tlumičích, progresivním řízení či vyladěném stabilizačním systému.

Konkrétně S3, kterou vidíte na obrázcích, má podle zákulisních informací dostat dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 306 koňských sil spárovaný s dvouspojkovou převodovkou a pohonem všech kol. Půjde tedy o podobnou techniku jako u předchůdce.

Test Audi S4 Avant a S7 Sportback: Nové dieselové pořádky

AutoMoto

Zajímavé bude, jestli pro variantu RS3 vydrží v nabídce i charakterní pětiválec. Takové RS Q3 jej má, což leccos slibuje. Standardní A3 dostane plejádu známých motorizací, v čele s mild hybridně upravenými jednotkami o zdvihovém objemu 1,5 či 2 litry. Podrobnosti se ale dozvíme nejspíš až v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám