Hlavní obsah

Aston Martin Rapide se v Ženevě ukáže ve verzi kombi

Novinky, Martin Žemlička

Slavná italská karosárna Bertone přiveze do Švýcarska na březnový autosalon luxusní Aston Martin Rapide předělaný na kombi. O případné sériové verzi zatím nepadlo ani slovo, neznámou jsou i technické parametry.

Foto: Bertone

Bertone Jet 2 + 2 nebo jinak řečeno Aston Martin Rapide Shooting Brake (2013)

Článek

Aston Martin, britská automobilka letos slavící sté výročí vzniku, přiveze do Ženevy omlazenou verzi rapide, luxusního sedanu pro 2+2 cestující. [celá zpráva]

Současně zde bude k vidění verze kombi (oficiálně nazvaná Jet 2+2), kterou připravil italský specialista Bertone.

Největší designové změny se pochopitelně odehrály v zadních partiích vozu, zakončení střechy je nové, stejně jako záď s pruhem brzdových světel. Praktičtější verze nabídne více místa pro hlavy dvou zadních cestujících a samozřejmě i pro zavazadla, jakkoliv tento model - na rozdíl třeba od octavie - není o rekordních litrech zavazadelníku. Přesné hodnoty ale zatím Bertone neuvedl, jistá není ani případná sériová výroba.

Foto: Bertone

Aston Martin Rapide Shooting Brake (2013)

Foto: Bertone

Aston Martin Rapide Shooting Brake (2013)

O pohon se stará šestilitrový dvanáctiválec, ten je však naladěn na původní výkon (verze po faceliftu, která se ukázala letos, jej má větší). Kombi tak žene vpřed 477 koní (nová verze 558 koní), kterých motor dosahuje při 6750 otáčkách. Točivý moment má hodnotu rovných 600 Nm. Motor je spojen výhradně se šestistupňovou samočinnou převodovkou, zrychlení 0-60 mil/hodinu (0-96 km/h) je otázkou pěti sekund. Nejvyšší rychlost začíná číslicí tři - 303 km/h.

Foto: Bertone

Aston Martin Rapide Shooting Brake (2013)

Reklama

Výběr článků

Načítám