Hlavní obsah

Aston Martin poutal na elektrický Rapide pět let. Skončí dříve, než se začal prodávat

Výrobce luxusních sportovních automobilů Aston Martin nebude podle britského Autocaru vůbec produkovat elektrickou verzi modelu Rapide, jak se dlouho očekávalo. Elektrická limuzína skončí spolu s klasickým modelem Rapid. Tedy dříve, než se vůbec dostala do prodeje.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Rapide E

Článek

Očekávaný sedan Rapide E, tedy první sériově vyráběný Aston Martin s elektromotorem, k zákazníkům podle Autocaru nikdy nezamíří.

Milionáři kupují auta bez čelního okna. Zvláštnímu trendu podlehne i Aston Martin

AutoMoto

Rapide E byl přitom automobilkou propagovaný a očekávaný vůz. Poprvé byl představen jako koncepční model už v roce 2015 a v dubnu loňského roku vedení Aston Martinu potvrdilo, že vznikne i jako sériové auto. Britové pak dokonce postavili prototyp, který si zajel i slavnou trať do vrchu v Goodwoodu. Příběh ale bohužel šťastně neskončí.

Podle Autocaru je téměř jisté, že Aston Martin kompletně upustil od svého plánu postavit 155 kusů limitované série Rapide E.

Aston Martin Rapide je oficiálně elektromobilem. Moc daleko ale nedojede

AutoMoto

Když byl ještě Rapide E blízkou budoucností, počítali v Aston Martinu s tím, že auto bude mít elektrický agregát s výkonem 601 koňských sil s točivým momentem 950 Nm. Maximální rychlost pak měla být omezena na 250 km/h. Na jedno nabití měl sedan Rapide E ujet až 322 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám