Hlavní obsah

Aston Martin bude mít levnější superauto

Novinky, fra

Trochu podivně vypadá informace o tom, že Aston Martin představí a následně bude prodávat nový vůz, který bude lidovějším superautem. Jeho projekt s označením 003 ale takový skutečně bude.

Foto: Aston Martin 2x

Prozatím jediná zveřejněná fotografie Astonu Martin 003

Článek

Samozřejmě jde jen o srovnání s modely Aston Martin Valkyrie a závodní Valkyrie Pro (označované pod kódovými čísly 001 a 002). Model 003, který by se měl představit zkraje března na autosalonu v Ženevě, by měl být o kousek civilnější.

Ale jen o malý kousek. Vždyť jeho motor se také bude spoléhat na hybridní techniku spojení elektromotoru a vidlicového zážehového šestiválce s přeplňováním. Výkon by se měl pohybovat někde mezi 800 a 1 000 koňmi.

Co tedy bude na autě civilnější? Pravděpodobně nepůjde o tak ultimativní design, jako u modelu Valkyrie. Auto bude mít trochu klasičtější tvary, i když i ono bude spoléhat na aktivní aerodynamiku. Pod kapotou by se tak třeba mohl objevit i nějaký prostor pro pár zavazadel.

Foto: Aston Martin 3x

Aston Martin Valkyrie

O „lidovosti“ vozu můžeme hovořit hlavně z toho důvodu, že se jich vyrobí 500 kusů. První auto bude k dispozici v roce 2021. Pětistovka je už proti Valkyrii skoro velkosériové číslo, vždyť modelů 001 a 002 se vyrobilo 150 a 25 kusů.

Aston Martin prozatím uvolnil jedinou fotografii novinky. Co nakonec skutečně nabídne svým zákazníkům, se nechme překvapit. Ženeva na počátku března jistě přinese více informací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám