Hlavní obsah

Američtí mladíci chtěli ukrást auto, zaskočila je manuální převodovka

Dva mladíci v Nashvillu v americkém státě Tennessee chtěli ukrást auto, jenže to mělo manuální převodovku. Protože s takovým zařízením neuměli pracovat, po pár vteřinách utekli. Ten den to byl jejich druhý neúspěšný pokus o krádež auta.

Foto: Petr Horník, Právo

Manuální převodovka může v USA zastat systém prevence krádeže. Na ilustračním snímku řadicí páka Fordu Focus kombi.

Článek

Stejně jako je auto s manuální převodovkou v Evropě běžné, v USA je to vzácnost. A že to může být i věc, která funguje jako zabezpečovací systém proti krádeži, se přesvědčila žena ve městě Nashville.

Po sedmé hodině večerní minulou středu zaparkovala svůj vůz na parkovišti u obchodu, když jí dva mladíci ve věku 15 a 17 let ukradli klíče od auta. Naskočili do něj, jenže když zjistili, že vůz má tři pedály, utekli. Nedlouho poté byli dopadeni místní policií a jako mladiství byli obviněni z pokusu o krádež auta.

Foto: Petr Horník, Právo

Mazda MX-5

Nebyl to jejich první pokus o krádež auta ten den. O několik desítek minut dříve přiběhli ke stojícímu autu s řidičkou uvnitř a chtěli ji z auta vytáhnout, ale poté, co začala křičet a vytrvale troubit, aby přilákala pozornost, utekli.

Tato řidička kontaktovala policii a po jejím oznámení začaly hlídkové vozy po mladících pátrat. I díky tomu se je po druhém nepovedeném pokusu o krádež auta podařilo polapit.

Reklama

Výběr článků

Načítám