Hlavní obsah

Američan ujel policii tím nejméně pravděpodobným autem

Ujíždění policistům je jistě trestuhodná věc, nicméně tento případ je přinejmenším vtipný - podezřelý unikal ve Smartu ForTwo, malém městském autíčku. A povedlo se, třebaže ve skutečnosti honičku ukončila sama policie. Později ale řidiče dopadla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ujíždění policii je sice trestuhodné, a taky tvrdě trestané, ale přesto - jaké auto si při honičce představíte? Něco rychlého, aby vás policie nedohnala? Nebo offroad, abyste mohli ujíždět cestou necestou?

Jistému řidiči v arizonském Phoenixu se podařilo uniknout, ovšem ani jedno z toho neměl. Seděl ve Smartu ForTwo, malém městském autíčku, jehož nejvyšší rychlost je 135 km/h.

Podle informací webu Fox 10 News začala honička ve středu 22. dubna ráno u obchodního domu Walmart v Gilbertu, což je předměstí Phoenixu. Muž údajně něco vyřvával na parkovišti a lidé okolo zavolali policii. Když přijela, muž měl naskočit do smartu a vydat se pryč.

Následovala krátká honička, kterou policisté sami ukončili. Proč, není jisté, ale jako pravděpodobné se jeví snaha nevystavovat ostatní účastníky provozu zbytečnému nebezpečí.

Foto: Smart

Smart ForTwo (Ilustrační foto)

Přesto, tohle je pravděpodobně první případ, kdy smart ujížděl policii, a ta ho pronásledovat přestala. Později ho ale našla znovu a pomocí pásu s hřeby vůz zpomalila. Následně ho tzv. pit manévrem, tedy roztočením vozidla zatlačením zboku do jeho zadní části, zastavila.

Řidič jménem Binh Thien Nguyen byl zatčen a obviněn z ujíždění policie, řízení pod vlivem návykové látky, držení drog a poškozování cizí věci.

Za povšimnutí stojí ještě jedna věc. Budete-li mít dost trpělivosti zhlédnout celé čtyřicetiminutové video, jistě si všimnete, že řidič smartu jede po dálnici poněkud nevhodně. Neustále zvyšuje a snižuje rychlost a jede v levém pruhu, aniž by předjížděl. Obvinění z řízení pod vlivem návykové látky nabízí vysvětlení proč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám