Hlavní obsah

Alpina D3 S má nejsilnější diesel pro české Auto roku

Novinky, laz

Německý úpravce Alpina, který je navázaný přímo na BMW, ukazuje svou představu o silné řadě 3 na naftu. Vznětový model D3 S přijíždí jako sedan i kombi a představuje vyladěný model M340d.

Foto: Alpina

Alpina D3 S

Článek

Slova o dieselové M3 by sice byla přehnaná, ale 261 kW (350 koní) a především 730 Nm maximálního točivého momentu zní více než slibně.

Alpina ke stavbě tohoto modelu použila verzi BMW M340d s řadovým šestiválcem. Oproti němu má o 11 kW (15 k) a 30 Nm více. Na stovku zrychlí za 4,6 sekund, kombi je o dvě desetiny pomalejší. Maximální rychlost dosahuje 273, respektive 270 km/h. Vyšší výkon s těmito čísly nic neudělal, a tak jsou shodná s M340d.

Nové BMW M3 jako kombi nebude, lákavou variantu nabízí Alpina

Autosalon Frankfurt

Jedná se o první Alpinu, která přebírá rovněž mildhybridní ústrojí se startér-generátorem. Vše je spárováno se samočinnou osmistupňovou převodovkou a pohonem všech kol. Zapracovalo se i na podvozku, zavěšení je shodné se zážehovou verzí B3 Bi-Turbo, brzdy vychází z větší B5 Bi-Turbo.

Autem roku 2020 v ČR je BMW řady 3

AutoMoto

Vizuální úpravy jsou zcela tradiční - až dvacetipalcové vícepaprskové disky kol šetřící 14 kilogramů neodpružené hmoty, přední nárazník s nápisem či oválné koncovky výfuku.

Sedan v Německu přijde na 70 500 eur, v přepočtu 1,9 milionu korun. Což představuje rozdíl přibližně 150 tisíc korun oproti BMW M340d.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejrychlejší kombík pochází z Bavorska

Někdo by chtěl mít pořádně rychlé Porsche. Někdo touží po superrychlém kupé od Mercedesu. Někdo vyznává praktičnost a možnost si odvézt třeba celou rodinu na...

Nové BMW řady 4 už pózuje v maskáčích

Premiéra BMW řady 4 kupé je na programu v letošním roce. Bavorská automobilka zatím poutá detailními záběry na maskovaný předprodukční prototyp, který...

Výběr článků

Načítám