Hlavní obsah

Alfa v Ženevě ukáže sportovní Mi.To s výkonem 240 koní

Novinky, maž

Alfa Romeo Mi.To je nejmenší z modelové řady italské automobilky. Po stránce designu jde o jedno z nejhezčích současných aut, doposud mu ale chyběla vrcholná, sportovní verze. Možná ale nakonec bude, do Ženevy totiž Alfa přiveze koncept nejsilnější verze GTA.

Článek

Design verze GTA (Gran Turismo Alleggerito) je působivý obzvláště při pohledu zezadu - dvě obrovské koncovky výfuku a nepřehlédnutelný difuzor u zadního nárazníku. K tomu připočtěte o dva centimetry snížený podvozek oproti sériové verzi a máte před sebou pěkné sportovní auto. Jde však pouze o koncept, což znamená, že realita bude velmi pravděpodobně umírněnější.

:. Spoiler, dvě obrovské koncovky výfuku... tohle auto vypadá skvěle.

O pohon Alfy Mi.To GTA se stará benzínový čtyřválec se skromným objemem - pouhých 1,7 litru. Jenže díky turbodmychadlu, variabilnímu časování ventilů a dalším „drobnostem“, je finální výkon působivých 240 koní, nebo-li 179 kW. Jaké jsou jízdní výkony, zrychlení a maximální rychlost si zatím italský výrobce nechává pro sebe.

Alfa zatím oficiálně neoznámila ani to, zda máme počítat se sériovou verzí. Bylo by to jistě vítané rozšíření nabídky, notabene pokud by nejsilnější Mi.To vypadalo tak dobře jako představovaný koncept. Verze GTA nabízí Alfa u modelů 147 a 159.

:. Alfa Romeo Mi.To GTA - z tohoto pohledu vynikne silueta kupé

Reklama

Související témata:

Související články

Alfa Mi. To se představí v červnu

Alfa Romeo přichází s novým modelem Mi. To. Nabízí tak zcela novou generaci kompaktních sportovních aut. Jedná se o nové a inovativní auto především pro mladé...

Alfa Romeo má nového hlavního designéra

Designér Alfy Romeo talentovaný Američan Frank Stephenson od Alfy před nedávnem odešel. V tuto chvíli je už známo jméno jeho nástupce: bude jím čtyřicetiletý...

Výběr článků

Načítám