Hlavní obsah

Alfa Romeo Stelvio přijíždí ve verzi Veloce Ti, silnější je jen naoko

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské SUV Alfa Romeo Stelvio se představuje v nové variantě. Podobně jako u sedanu Giulia značí název Veloce Ti vizuálně přiostřenou variantu Veloce.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti

Článek

Stelvio Veloce Ti je někde na půl cesty mezi standardní verzí Veloce a plnokrevně šestiválcovou verzí QV s výkonem 510 koní. Právě u QV se inspiruje, co se nárazníků, prahových lišt či 21palcových kol týká.

Vizuálně doplňují celek také černě lakované doplňky karoserie. V interiéru se rovněž pozná inspirace vrcholným QV, najdete tu navíc například hliníkové páčky pod volantem, karbonové doplňky či sedadla čalouněná kombinací kůže a Alcantary. To vše ozdobenou obšitím červenou nití.

Test Alfy Romeo Stelvio: Realista s duší sportovce

Testy

S novou edicí přichází do Stelvia i nová funkce pro infotainment. Pomocí mobilní aplikace spárované s vozem lze nově vůz odemykat, zamykat, nastavit si rychlostní limit či rozsvítit světlomety. Ke všemu byla inovována navigace.

Technicky jde stále o stejnou písničku jako u Veloce. Čtyřválcový dvoulitr přeplňovaný turbodmychadlem má výkon 206 kW, 280 koňských sil. Pracuje s osmistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol. Novinka se na trhy dostane na začátku příštího roku za neupřesněnou cenu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám