Hlavní obsah

Abarth 595 má po modernizaci nové barvy, technologie i režim Škorpion

Novinky, Daniel Havlina

Ostrý hatchback Abarth 595 založený na Fiatu 500 získal facelift pro rok 2021. Balíček vylepšení obsahuje pro malý italský vůz větší možnost personalizace vzhledu, ale také novější technologie.

Foto: Abarth

Abarth 595 2021

Článek

Spalovací verze Fiatu 500 se bude nadále prodávat vedle nového elektromobilu, týká se to i ostré verze od Abarthu.

Abarth uvádí, že v rámci modernizace všechny čtyři verze upraveného Fiatu 500, tedy modely 595, Turismo, Competizione i Esseesse dostaly pod kapotu vylepšený motor 1,4 litru s turbodmychadlem, který produkuje výkon od 143 do 178 koňských sil. Modely Competizione a Esseesse navíc dostaly větší turbodmychadlo, mechanický samosvorný diferenciál, tlumiče Koni a brzdový systém od legendární firmy Brembo.

Fiat chystá kabriolet z crossoveru 500X

AutoMoto

Model 595 je standardně dodáván s pětistupňovou manuální převodovkou. Abarth ovšem do nabídky zařadil i možnost použít automatickou převodovku s pádly pod volantem. Chybět nebude ani volba jízdních režimů, nejostřejší Sport firma přejmenovala na Scorpio, což má odkazovat na znak italské automobilky Abarth.

Foto: Abarth

Pohled na zadní část Abarthu, jasně říká, že tento Fiat 500 umí zlobit.

Co se interiéru týče, přibyla v něm nová sedmipalcová obrazovka interiéru, ve verzi Turismo pak také kožená sedadla s širokou paletou různých barev, model Competizione zase dostal palubní desku obšitou kůží Alcantara. Nově lze k maličkému Abarthu objednat i 17palcová kola. Nejsilnější verze Esseesse dostala také výfukový systém od firmy Akrapovič i LED denní svícení.

K sedmdesátinám si dal Abarth speciální pětistovku

AutoMoto

Abarth brzy začne na své vylepšené modely přijímat objednávky, ceny by pak měly být o něco vyšší než u současných modelů. Přesná cifra ale zatím nebyla oznámena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám