Hlavní obsah

324 km/h. Tolik lze po úpravě vymáčknout z hatchbacku s dvoulitrovým motorem

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už základní Mercedes-AMG A 45 S posunuje hranice segmentu i dvoulitrového čtyřválce. Německá společnost Posaidon ovšem šroubuje výkon tohoto kompaktu do neuvěřitelných výšin.

Foto: Posaidon

Posaidon A 45 RS AMG

Článek

Mercedes-Benz třídy A můžete koupit se základním motorem o zdvihovém objemu 1,33 litru a výkonu 109 koňských sil. Na opačné straně stojí verze AMG A 45 S s nejvýkonnějším čtyřválcem na trhu. Někomu však 421 koní stačit nemusí.

Laťku dál posunuje společnost Posaidon z Mülheim-Kärlichu. Výsledkem je vrcholná verze zvaná A 45 RS AMG s výkonem až neuvěřitelných 525 koní a maximálním točivým momentem až 600 newtonmetrů.

Test Mercedesu-AMG A 35: Vstupenka do světa AMG

AutoMoto

Stovka je otázkou 3,4 sekund a maximální rychlost činí 324 km/h. To vše z upraveného, ale v zásadě shodného základu, stále jde o čtyřválcový dvoulitr se silniční homologací.

Design exteriéru se zřejmě úpravcům zdál již dostatečně agresivní a aerodynamicky funkční, navíc jsou zde tedy jen decentní spoilery na předním nárazníku.

Úpravce bude nabízet podobnou úpravu i pro další kompakty Mercedesu s označením 45, tedy včetně sedanu CLA, odvozeného shooting braku a crossoveru GLA. Cenu úpravy zatím nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Mercedes třídy E přijíždí s faceliftem

Nový Mercedes-Benz třídy E nabídne řadu různě výkonných plug-in hybridů a nejméně dva mildhybridy v obou karosářských variantách, rozšířenou realitu i armádu...

Výběr článků

Načítám